Overvekt:

Endelig klarte Ann Kristin å gå ned 30 kilo. Så kom beskjeden som ødela alt

- Da knakk jeg helt.

OVERVEKT: Ann Kristin var en gang en liten jente med et stort smil. Lite visste hun om at fremtiden skulle romme mobbing, angst og overvekt. FOTO: Privat.
OVERVEKT: Ann Kristin var en gang en liten jente med et stort smil. Lite visste hun om at fremtiden skulle romme mobbing, angst og overvekt. FOTO: Privat. Vis mer
Publisert

Den lille jenta drar en stol inntil kjøkkenbenken. Røde lokker danser rundt ansiktet hennes mens hun bakser seg opp på stolen. Så strekker hun seg opp på tå mot topp-skapet.

Hun vet hva hun vil ha: Det tannlegen advarer mot, som foreldre foreskriver til kun én dag i uken, som det reklameres heftig for på TV. Og det alle barn bare vil ha mer og mer av. Godteri.

Hun finner det hun leter etter, og den røde manken beveger seg forventningsfullt inn i stuen hvor kassetten allerede står i spilleren. Jenta trykker på play og den velkjente melodien strømmer ut av kasse-TV-en.

Mens Mumi, Sniff og alle vennene nynner «ma-ma-ma-ma-ma-ma-mamama» og fruktkarameller blir avkledd og fortært, kjenner jenta følelsen av trygghet legge seg om henne som et varmt teppe.

Ann Kristin har alltid søkt trøst i søtsaker og TV. Det har vært hennes flukt fra virkeligheten så lenge hun kan huske og Mumitrollet var favoritten som liten jente. Da kan ingen gjøre henne noe vondt.

- Vi hadde en VHS-samling av de filmene og jeg likte å se hvor snille alle var med hverandre der. Jeg hadde en drøm om å leve i et nabolag hvor alle er venner fordi jeg ikke hadde noen venner selv, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer