Middag

Enkel hverdagslykke

Hverdager er det flest av, rett og slett. Gode middager gir gode dager, men det gjelder å komme på hva man skal lage. Her er noen forslag!

Enkel hverdagslykke
Publisert
Sist oppdatert

Grønnsaksfritatta med fetaost
(4 porsjoner)
En italiensk rett som stekes ­ferdig i ovnen. Bruk rester av poteter i retten.

200 g brokkoli i små buketter
2 paprika
5 kokte poteter i skiver
olje
100 g grønne bønner
6 egg
½ dl vann
salt og pepper
ca. 100 g fetaost
3 ss hakket persille

Kok brokkolibuketter noen minutter i lettsaltet vann.

Skjær paprika i biter. Stek poteter og paprika i olje i en ildfast stekepanne. Bland i brokkoli og bønner.

Pisk sammen egg, vann, salt og pepper. Hell røren over grønn­sakene og stek fritattaen ca. 5 minutter på middels varme.

Sett inn hele stekepannen i ovnen, stek ved 225° i ca. 5 minutter til fritattaen har ­stivnet.

Strø over smuldret fetaost og hakket persille og server med godt, grovt brød.


 

Enkel hverdagslykke

Ovnsbakt fisk med grønnsaker
(4 porsjoner)
Fisk bør stå på menyen flere ganger i uken. Ovnsbakt torsk er en kjempegod og enkel rett.

600 g torsk eller annen hvit fisk
2 små squash
500 g tomater
1 bunt småløk
1 ss olivenolje
1 hvitløkbåt
1 ts salt
¼ ts pepper
½ krukke timian eller 1 ts tørket

Skjær grønnsaker og løk i skiver eller biter og stek i olje. Press over hvitløk, og strø på salt og pepper. Legg det i en ­ildfast form.

Vask og tørk fiskefileten. Legg fisken oppå grønnsakene. Strø på salt og pepper og sett formen inn i ovnen på ­nederste rille ved 200° i ca. 20 minutter.

Klipp timian over fisken og server med ris eller poteter.


 

Enkel hverdagslykke

Pasta med pesto
(4 porsjoner)
Har du et ferdig glass pesto, er det lettvint å sette smak på retten.

500 g skinkebiff
salt og pepper
2 ss olivenolje
300 g pastarør
1 lite glass god pesto
4 tomater
1 liten pose grønne bønner
svarte oliven

Stek kjøttet i litt smør i en 
stekepanne, ca. 5 minutter til det er gjennomstekt. Tilsett salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne godt av.

Legg pasta tilbake i kjelen og bland med pesto. Fordel pasta på fat eller tallerkener. Fordel kjøttet over og bland med tomater skåret i biter.

Pynt med basilikum og server med bønner og svarte oliven.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer