Ensomhet:

Ensomhet i all hemmelighet

Nettstedet Norske Hemmeligheter får tilsendt overraskende mange hemmeligheter om ensomhet: - Det virker som et stort tabu.

ENSOMHET: – Siden oppstarten i 2009 har vi fått inn over 100 000 hemmeligheter, og overraskende mange av dem handler om det å være ensom. FOTO: NTB Scanpix
ENSOMHET: – Siden oppstarten i 2009 har vi fått inn over 100 000 hemmeligheter, og overraskende mange av dem handler om det å være ensom. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Han jeg går ut med er kjempeherlig! Jeg er stormforelsket. Men nå vil han møte vennene mine. Sannheten er at jeg ikke har noen.»

Dette er en av hemmelighetene som er sendt inn til nettsiden og kunstprosjektet Norske Hemmeligheter.

– Siden oppstarten i 2009 har vi fått inn over 100 000 hemmeligheter, og overraskende mange av dem handler om det å være ensom. Det virker som et stort tabu, sier driver av nettstedet, Cathrine Louise Finstad.

«Jeg pleier å vente med å åpne en Snap når jeg får den, sånn at folk skal tro at jeg har et liv. Sannheten er at jeg bor alene og lever gjennom telefonen».

Å sitte hjemme alene en hel helg, en hel jul, eller en hel ferie kan være fryktelig vondt når man ikke ønsker det selv. Ekstra vanskelig blir det når mobilskjermen uten stans fylles opp av andres lykke og samhold. Mobilen er med overalt, og gjennomsnittlig sjekker vi den 150 ganger hver dag, uten å engang tenke over at vi gjør det.

Mindre enn ett sekund tar det å dele sin egen vellykkethet med alle kontaktene sine på Snap Chat, Instagram eller Facebook. For den ensomme mottaker i andre enden er det nærmest umulig å skåne seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer