Kristin Gjelsvik

- Ensomhet på julaften er langt vanligere enn man skulle tro

Influenser Kristin Gjelsvik grudde seg til sin første jul uten sønnen. Så tok hun et nytt grep.

KRISTIN GJELSVIK: Influenser Kristin Gjelsvik åpner hjemmet sitt i Drammen i julen for ensomme. FOTO: Yvonne Wilhelmsen for KK
KRISTIN GJELSVIK: Influenser Kristin Gjelsvik åpner hjemmet sitt i Drammen i julen for ensomme. FOTO: Yvonne Wilhelmsen for KK Vis mer
Publisert

Denne julen blir svært annerledes for influenser Kristin Gjelsvik (35). Etter samlivsbruddet med Dennis Poppe (30) i sommer, etter 10 år som kjærester, kommer derfor julehøytiden til å bære preg av en ny tid.

I den anledning har ettbarnsmoren annonsert på Instagram og via FINN at hun kommer til å åpne dørene hjemme i Drammen på julaften, for mennesker som er ensomme eller av andre årsaker trenger noen å feire jul med.

«Julen er en tøff tid for mange, og veldig mange - både unge og voksne kjenner på ensomhet denne dagen... For noen virker det utenkelig å ikke ha noen å feire jul med, mens det for andre er en hard realitet... Ensomhet på julaften er dessverre langt vanligere enn man skulle tro», skriver hun i annonsen publisert på FINN.

«I år går jeg en annerledes jul i møte. Etter et samlivsbrudd, blir julen snudd på hodet, og selv om julen blir noe annet enn jeg så for meg i fjor, åpner dette opp for noe skikkelig fint - nemlig muligheten for å åpne hjemmet mitt i Drammen på denne dagen som er vond for mange!».

Hun forteller videre at hun har mulighet til å samle mellom 15 og 20 personer, alt ettersom hvor mange som melder sin interesse. Kristin Gjelsvik lover god stemning med fyr på peisen, julemusikk, variert julemat og store smil.

- Det er hjerteskjærende at det er noen der ute som går en jul i møte alene. og jeg vil gjøre alt jeg kan for å bidra til at julaften i år blir en fin og positiv opplevelse! skriver hun på Instagram.

- Mange ringer 113 fordi at de er ensomme i julen

I et tidligere intervju med KK har ambulansemedarbeider og 113-profil Therese Marie Bendiksen bekreftet at det er svært mange som føler seg ensomme i julehøytiden, og at mange ringer det medisinske nødnummeret for å

– Mange ringer 113 fordi de føler seg ensomme. Ensomhet kan føre til mye vondt, og blir den veldig sterk må man søke hjelp. Kanskje er det ikke ambulanse man trenger, men vi kan henvise videre til rett hjelp, både Kirkens SOS, legevakten og ulike chattekanaler. Den psykiske helsen er like viktig som den fysiske, og det er ingen skam å be om hjelp, sa Bendiksen til KK i 2020.

Vil du finne ut av mer om hvordan du kan feire jul med Kristin Gjelsvik i Drammen, kan du klikke deg inn her.

KK har forsøkt å få en tilleggskommentar fra Kristin Gjelsvik, men hun har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer