Ensomhet

- Ensomheten har fulgt meg hele livet

Helt siden barndommen har Helle (48) følt seg alene. Men langsomt har noe viktig snudd i livet hennes.

ENSOM: Som sexolog og parterapeut hjelper Helle andre med å bryte et negativt mønster. Men hun har selv hatt vanskelig for å komme seg ut av ensomheten sin.   Helle Koldsø ensom case Femina ensomhed Foto: Astrid Dalum
ENSOM: Som sexolog og parterapeut hjelper Helle andre med å bryte et negativt mønster. Men hun har selv hatt vanskelig for å komme seg ut av ensomheten sin. Helle Koldsø ensom case Femina ensomhed Foto: Astrid Dalum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dørskiltet på huset i den lille byen vitner om at her bor det bare én voksen – Helle Koldsø (48). Hun var i utgangspunktet mer enn klar for å realisere sin store drøm om familie og fellesskap akkurat her, i en mindre by langt unna det overflatiske storbymiljøet, som bare forsterket følelsen av ensomhet.

– Som ung flyttet jeg til København for å leve livet med masse fester og mennesker. Og utad var det fullt kjør hele tiden. Men når jeg kom hjem, var jeg helt alene. Jeg fikk panikk hvis jeg satt hjemme en fredag kveld uten avtaler. Da gikk jeg på byen. Jeg var så trist under all festingen. 

Etter å ha tenkt på det i flere år bestemte Helle seg til slutt for å flytte tilbake til Jylland.Hun solgte leiligheten sin, kjøpte et rødt mursteinshus med hage i landsbyen Thyregod, og var på alle måter klar for å bli en del av fellesskapet i det lille samfunnet og få seg et solid nettverk og en familie. Men som selvstendig næringsdrivende sexolog og parterapeut, singel og tilflytter var det vanskelig å komme inn på folk.

– Jeg meldte meg på det ene arrangementet etter det andre, men min iver etter å være en del av noe hadde snarere motsatt effekt. Jeg fikk flere ganger høre at jeg som tilflytter ikke kunne fare fram på den måten. At det nok var best om jeg holdt litt igjen med alle de kreative ideene mine. Ingen behandlet meg dårlig, det er viktig for meg å understreke, men ensomheten bare vokste og vokste i meg med årene. Jeg følte meg fullstendig isolert til slutt. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer