Eplekake

Eplekake med pinjekjerner

Denne kaken er rik på smak, med både sesamfrø og pinjer. 

(ca. 10 biter)

Til formen:
◗ litt smeltet smør 
◗ sesamfrø

Kakerøre:
◗ 200 g smør
◗ 150 g marsipanmasse
◗ 4 egg
◗ 2 dl sukker
◗ 4 dl hvetemel
◗ 1 ts bakepulver
◗ 4 epler
◗ 1 ½ dl aprikosmarmelade
◗ 1 ss vann
◗ 50 g pinjekjerner

1. Smør og strø en form, 24 cm i diameter, med sesamfrø.

2. Smelt smøret og avkjøl. Riv marsipanmassen grovt.

3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.

4. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.

5. Ta ut kjernehuset av eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i 50–60 minutter.

6. Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: