Eplekake med pinjekjerner

Eplekake

Eplekake med pinjekjerner

Publisert
Sist oppdatert

Denne kaken er rik på smak, med både sesamfrø og pinjer. 

(ca. 10 biter)

Til formen:
◗ litt smeltet smør 
◗ sesamfrø

Kakerøre:
◗ 200 g smør
◗ 150 g marsipanmasse
◗ 4 egg
◗ 2 dl sukker
◗ 4 dl hvetemel
◗ 1 ts bakepulver
◗ 4 epler
◗ 1 ½ dl aprikosmarmelade
◗ 1 ss vann
◗ 50 g pinjekjerner

1. Smør og strø en form, 24 cm i diameter, med sesamfrø.

2. Smelt smøret og avkjøl. Riv marsipanmassen grovt.

3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.

4. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.

5. Ta ut kjernehuset av eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i 50–60 minutter.

6. Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer