Eplekake med romkrem

Eplekake

Eplekake med romkrem

Publisert
Sist oppdatert

Dette er en lettvint kake å bake. Du bruker ferdig romkrem og legger eplebåtene i. Den smaker herlig!

(1 form, 24 cm i diameter)

Deig:
◗ 150 g hvetemel
◗ 1 egg
◗ 100 g smør
◗ 75 g sukker
◗ 1 ts vaniljesukker

Fyll:
◗ 50 g rosiner
◗ 1–2 ss rom
◗ 5 dl (1 pk.) romkrem
◗ 2–3 syrlige epler
◗ ½ dl sukker

1. Bland alt til deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.
2. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
3. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen, 24 cm i diameter. Prikk den godt med gaffel.
4. Fordel rosinene over deigbunnen, og smør romkremen over. Stikk skrelte eplebåter tett i pent mønster i kremen. Dryss over sukker, og stek kaken ved 200° i ca. 45 minutter.
5. Server kaken lunken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer