Eplekake

Eplekake med romkrem

Dette er en lettvint kake å bake. Du bruker ferdig romkrem og legger eplebåtene i. Den smaker herlig!

(1 form, 24 cm i diameter)

Deig:
◗ 150 g hvetemel
◗ 1 egg
◗ 100 g smør
◗ 75 g sukker
◗ 1 ts vaniljesukker

Fyll:
◗ 50 g rosiner
◗ 1–2 ss rom
◗ 5 dl (1 pk.) romkrem
◗ 2–3 syrlige epler
◗ ½ dl sukker

1. Bland alt til deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.
2. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
3. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen, 24 cm i diameter. Prikk den godt med gaffel.
4. Fordel rosinene over deigbunnen, og smør romkremen over. Stikk skrelte eplebåter tett i pent mønster i kremen. Dryss over sukker, og stek kaken ved 200° i ca. 45 minutter.
5. Server kaken lunken.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: