Epleostekake med sprø karamelltopping(1 kake, ca. 10 biter)
150 g mandelkaker75 g smør
Fyll:250 g kesam original200 g crème fraîche3 egg1 dl sukker1 ts vaniljesukker2 syrlige epler2 ts kanel
Strøssel:50 g smør½ dl sukkerfinrevet skall av ½ sitron1 ts vaniljesukker1 ¼ dl hvetemel
Karamellsaus:1 ½ dl kremfløte3 ss sukker3 ss lys sirup2 ss smør
Sett ovnen på 200°.
Bland raskt sammen ingrediensene til strøsselet til det blir grynete. La hvile i kjøleskapet en stund.
Knus kjeksene til fine smuler. Smelt smøret og tilsett det i smulene. Bland sammen til en deig.
Trykk deigen ut i en bakeform, ca. 24 cm i diameter. Forstek bunnen på nederste rille i ovnen i ca. 6 minutter.
Bland kesam og crème fraîche. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker og rør sammen til en glatt røre.
Skrell og ta kjernehuset ut av eplene. Skjær dem i mindre biter og legg i en plastpose. Tilsett kanel. rist om slik at bitene blir jevnt krydret.
Hell ostemassen i formen og strø over eplebitene. Strø til slutt over den kalde strøsselblandingen. Stek kaken på nederste rille i ovnen til fyllet har stivnet i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles i formen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger