Ostekake

Epleostekake med karamelltopping. Kan du unngå å bli fristet?

Ostekake gjør alltid lykke. Her er en variant med epler og sprø topping, som i tillegg krones med en karamellsaus!

Epleostekake med sprø karamelltopping
(1 kake, ca. 10 biter)

150 g mandelkaker
75 g smør

Fyll:
250 g kesam original
200 g crème fraîche
3 egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 syrlige epler
2 ts kanel

Strøssel:
50 g smør
½ dl sukker
finrevet skall av ½ sitron
1 ts vaniljesukker
1 ¼ dl hvetemel

Karamellsaus:
1 ½ dl kremfløte
3 ss sukker
3 ss lys sirup
2 ss smør 

Sett ovnen på 200°.

Bland raskt sammen ingrediensene til strøsselet til det blir grynete. La hvile i kjøleskapet en stund.

Knus kjeksene til fine smuler. Smelt smøret og tilsett det i smulene. Bland sammen til en deig.

Trykk deigen ut i en bakeform, ca. 24 cm i diameter. Forstek bunnen på nederste rille i ovnen i ca. 6 minutter.

Bland kesam og crème fraîche. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker og rør sammen til en glatt røre.

Skrell og ta kjernehuset ut av eplene. Skjær dem i mindre biter og legg i en plastpose. Tilsett kanel. rist om slik at bitene blir jevnt krydret.

Hell ostemassen i formen og strø over eplebitene. Strø til slutt over den kalde strøsselblandingen. Stek kaken på nederste rille i ovnen til fyllet har stivnet i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles i formen.

Bland alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok sausen under omrøring til den tykner.

Løsne den kalde kaken fra formen og fordel karamellsausen over når kaken serveres.

 

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: