Ostekake

Epleostekake med karamelltopping. Kan du unngå å bli fristet?

Ostekake gjør alltid lykke. Her er en variant med epler og sprø topping, som i tillegg krones med en karamellsaus!

Epleostekake med karamelltopping. Kan du unngå å bli fristet?
Publisert
Sist oppdatert

Epleostekake med sprø karamelltopping(1 kake, ca. 10 biter)

150 g mandelkaker75 g smør

Fyll:250 g kesam original200 g crème fraîche3 egg1 dl sukker1 ts vaniljesukker2 syrlige epler2 ts kanel

Strøssel:50 g smør½ dl sukkerfinrevet skall av ½ sitron1 ts vaniljesukker1 ¼ dl hvetemel

Karamellsaus:1 ½ dl kremfløte3 ss sukker3 ss lys sirup2 ss smør 

Sett ovnen på 200°.

Bland raskt sammen ingrediensene til strøsselet til det blir grynete. La hvile i kjøleskapet en stund.

Knus kjeksene til fine smuler. Smelt smøret og tilsett det i smulene. Bland sammen til en deig.

Trykk deigen ut i en bakeform, ca. 24 cm i diameter. Forstek bunnen på nederste rille i ovnen i ca. 6 minutter.

Bland kesam og crème fraîche. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker og rør sammen til en glatt røre.

Skrell og ta kjernehuset ut av eplene. Skjær dem i mindre biter og legg i en plastpose. Tilsett kanel. rist om slik at bitene blir jevnt krydret.

Hell ostemassen i formen og strø over eplebitene. Strø til slutt over den kalde strøsselblandingen. Stek kaken på nederste rille i ovnen til fyllet har stivnet i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles i formen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer