Epleostekake med karamelltopping. Kan du unngå å bli fristet?

Ostekake

Epleostekake med karamelltopping. Kan du unngå å bli fristet?

Ostekake gjør alltid lykke. Her er en variant med epler og sprø topping, som i tillegg krones med en karamellsaus!

Publisert
Sist oppdatert

Epleostekake med sprø karamelltopping
(1 kake, ca. 10 biter)

150 g mandelkaker
75 g smør

Fyll:
250 g kesam original
200 g crème fraîche
3 egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 syrlige epler
2 ts kanel

Strøssel:
50 g smør
½ dl sukker
finrevet skall av ½ sitron
1 ts vaniljesukker
1 ¼ dl hvetemel

Karamellsaus:
1 ½ dl kremfløte
3 ss sukker
3 ss lys sirup
2 ss smør 

Sett ovnen på 200°.

Bland raskt sammen ingrediensene til strøsselet til det blir grynete. La hvile i kjøleskapet en stund.

Knus kjeksene til fine smuler. Smelt smøret og tilsett det i smulene. Bland sammen til en deig.

Trykk deigen ut i en bakeform, ca. 24 cm i diameter. Forstek bunnen på nederste rille i ovnen i ca. 6 minutter.

Bland kesam og crème fraîche. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker og rør sammen til en glatt røre.

Skrell og ta kjernehuset ut av eplene. Skjær dem i mindre biter og legg i en plastpose. Tilsett kanel. rist om slik at bitene blir jevnt krydret.

Hell ostemassen i formen og strø over eplebitene. Strø til slutt over den kalde strøsselblandingen. Stek kaken på nederste rille i ovnen til fyllet har stivnet i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles i formen.

Bland alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok sausen under omrøring til den tykner.

Løsne den kalde kaken fra formen og fordel karamellsausen over når kaken serveres.

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer