Epleostekake

Epleostekake

Publisert

(1 liten langpanne, ca. 25 biter)

Denne kaken er garantert noe av det beste du har smakt!

Ingredienser:
5 dl hvetemel
1 ½ dl brunt sukker eller råsukker
100 g finhakkede mandler
200 g kaldt smør

Fyll:
400 g (2 begre) kremost naturell til baking
1 ½ dl sukker
2 egg

Garnering:
3 dl eplemos
Ca. 50 g mandelflak, ristet

1. Hakk sammen mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig, gjerne i en food prosessor. La maskinen gå til alt er blandet.

2. Ta av ca. 2 dl av deigen til å strø oppå kaken. Trykk ut resten i en langpanne, ca. 20 x 35 cm, som er dekket med bakepapir.

3. Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 12 minutter til den begynner å få farge.

4. Visp kremost, sukker og egg til en glatt deig. Fordel kremosten over den varme bunnen og stek i ca. 15 minutter.

5. Fordel eplemos oppå kaken. Bland resten av smuldredeigen med mandelflak og strø blandingen over eplemosen. Stek ytterligere i ca. 15 minutter.

6. Avkjøl kaken. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer før den skjæres i trekanter eller ruter.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer