Eplekake

Epleruter i langpanne

Epleruter i langpanne
Publisert
Sist oppdatert

Denne eplekaken bakes av gjærdeig, og blir riktig god og mettende. Kaken kan fryses.

(1 kake, ca. 20 biter)

◗ 25 g gjær◗ 2 dl melk◗ 1 egg◗ ½ dl sukker◗ ¼ ts salt◗ 75 g smør, romtemperert◗ 6–7 dl hvetemel

Fyll:◗ 3 epler◗ 50 g smør◗ ½ dl sukker◗ mandelflak

1. Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (37º), og rør til gjæren har løst seg opp.

2. Visp opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle på den ferdige deigen før steking. Tilsett sukker og salt. Rør inn biter av smøret. Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs. Dekk den til og sett til heving i ca. 45 minutter.

3. Hell deigen direkte i en langpanne, 25 cm x 35 cm, kledd med bakepapir. Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

4. Skrell eplene hvis det er tykt skall. Ta ut kjernehus og skjær i tynne båter. Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster. Smelt smøret og pensle over eplebåtene. Strø over sukker og kanel.5. La kaken heve i ca. 30 minutter. Pensle med egget som er igjen, og stek kaken 200° i 15–18 minutter. Avkjøl på rist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer