Er dette verdens minste restaurant?

Et svensk par måtte tenke kreativt da deres eldre slektninger ikke kunne komme på besøk.

BORD FOR EN: Et svensk par har startet det som må være verdens minste restaurant i Värmland. Foto: Bord för en
BORD FOR EN: Et svensk par har startet det som må være verdens minste restaurant i Värmland. Foto: Bord för en Vis mer
Publisert

Linda Karlsson og Rasmus Persson fra Sverige har vekket oppsikt i flere deler av verden den siste tiden. Som svært mange andre har de ikke hatt mulighet til å besøke eller få besøk av deres eldre slektninger grunnet Covid-19.

En dag i mars fikk de og datteren på tre år besøk av Lindas foreldre. De hadde ønsket å spise middag sammen med datteren, svigersønnen og barnebarnet, men på grunn av rådene om å opprettholde en viss sosial distanse, ble det ikke helt som de hadde tenkt.

Selvfølgelig ønsket både Linda og Rasmus å dele et måltid med slektningene sine. Derfor måtte de tenke kreativt.

Foto: Bord för en via Baaam.se
Foto: Bord för en via Baaam.se Vis mer

Resultatet ble et bord med et par stoler ute på engen som befinner seg rett utenfor kjøkkenvinduet til paret. Maten ble servert gjennom vinduet, slik at besteforeldrene kunne nyte et godt og trygt måltid i nærheten av familien sin.

Nå har Linda og Rasmus bestemt seg for å ta det hele et steg videre. De har opprettet nettsiden «Bord för en». Her kan man faktisk booke dette bordet og nyte et bedre måltid i de vakre omgivelsene i Värmland.

«Bord för en är en middagsupplevelse i avskildhet. Kanske är det den enda matsalen i världen som är helt säkrad mot Covid-19. Självklart ska resande hit ske med försiktighet för tillfället. Men råkar du passera Värmland så lär du behöva äta nånstans. Och vi erbjuder både öppna vidder och en trerätters i det fria. Det är lika bra att inse. Ett bord för en kommer troligen vara vårt enda alternativ för en lång tid framåt. Så varför inte välja ett bord med stil?», står det på nettsiden til paret.

Foto: Bord för en
Foto: Bord för en Vis mer

Står Linda og Rasmus bak verdens minste restaurant?

I et intervju med den svenske nettsiden Baaam forteller paret at de bare må være kreative når de ikke har mulighet til å dra på restaurant selv. Midt i intervjuet blir Linda oppringt av BBC.

Ja, mini-restauranten til svenskene har nemlig fått flere store medier til å sperre opp øynene.

– Det er mange som ringer nå, sier Linda til Baaam.

Den svenske paret jobber begge i radio og har nå hjemmekontor. Det gjør det derfor mulig å drive en liten restaurant. I tillegg er Rasmus utdannet kokk, så gjestene får virkelig servert et godt måltid.

Maten sender Linda og Rasmus ut fra kjøkkenvinduet ved hjelp av en kurv og en line som strekker seg til bordet ute i engen.

Dessverre får vi ikke dratt til Värmland og benyttet oss av denne unike restaurantopplevelsen, men kanskje det er noen i Norge som kan starte opp noe lignende?

Oprah Winfrey koser seg på kjøkkenet, og nylig laget hun mat sammen med Jamie Oliver Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer