Myk krydderkake
(12–14 biter)
Her er en formkake med smak av julens krydder. Den holder seg godt hele julen – om du oppbevarer den kjølig.
100 g smør2 store egg2 ½ dl sukker1 ½ dl rømme3 dl hvetemel1 ts natron1 ss kanel1 ½ ts ingefær1 ts nellik50 g grovhakkede mandler
Pynt:2 dl melis1 ss eggehvitetyttebær
Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig. Rør i rømme. Bland mel, natron, krydder og mandler. Rør dette i eggeblandingen sammen med smøret.
Hell røren i smurt og strødd randform ca. 1 ½ l. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175° i 50–60 minutter. Avkjøl kaken litt i formen, før den hvelves over på rist.
Bland sammen melis og eggehvite og fordel glasuren over kaken. Pynt med tyttebær.
Tyttebærostekake(8-10 biter)
Ostekaken er like vakker som den er god, og kjeksbunnen har smak av pepperkaker.
Bunn:150 g digestivekjeks50 g pepperkaker75 g smør
Fyll:2 egg1 eggeplomme1 dl melis200 g kremost naturell finrevet skall og saft av 1 lime2 dl crème fraîche
Topping:2 ½ gelatinplater1 ½ dl konsentrert tyttebærsaftca. 1 dl halvtinte tyttebær
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger