Krabbefiske

Erika (21) jobber i Barentshavet

Hun ville flytte til Spania. Isteden dro hun på snøkrabbefiske i Barentshavet og fant sin drøm i 40 minusgrader.

HAVETS DYR: Håkjerring var et av dyrene Erika fikk se. Hun lot seg fascinere av hver fisk mannskapet fikk ombord. FOTO: Privat
HAVETS DYR: Håkjerring var et av dyrene Erika fikk se. Hun lot seg fascinere av hver fisk mannskapet fikk ombord. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

I 40 minusgader står Erika Eeg (21) fra Kristiansand ombord på M/S «Northeastern». Det krever sin kvinne å fiske snøkrabber i Barentshavet. For de fleste av oss er det heller ikke vanlig å stadig se isbjørn, nise, spekkhoggere, sel og blåhval.

- Når jeg står der på dekk og ser utover havet og himmelen, og det er helt stille. Ja, da skjønner jeg virkelig hvorfor jeg er der, og alle dagene med dårlig vær på sjøen er glemt. Det er jo mye av den samme utsikten hver dag, men likevel. Det er så fint. Det går nesten ikke an å beskrive det. Det er... som et eventyr, sier 21-åringen fra Flekkerøy i Kristiansand.

Man kan egentlig bare lukke øynene og prøve å forestille seg hva hun mener når hun snakker om de fineste dagene ombord på «Northeastern». Turene har gitt henne opplevelser for livet, men noen av dagene har vært også vært både tøffe og iskalde. Hun har innimellom lengtet hjem, og hun har opplevd at båten har satt seg fast i isflakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer