Erna Solberg:

Erna oppfordrer KKs journalist til å fortsette letingen på Tinder

Vi spurte statsministeren om hvordan hun ser på budskapet om at landets kvinner må skaffe flere barn - når man lever med en pandemi.

ERNA SOLBERG: I nyttårstalen i 2019 ba statminister Erna Solberg oss om å få flere barn - hva tenker hun om dette nå når vi er i en pandemi? FOTO: Yvonne Wilhelmsen
ERNA SOLBERG: I nyttårstalen i 2019 ba statminister Erna Solberg oss om å få flere barn - hva tenker hun om dette nå når vi er i en pandemi? FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

I anledning statsminister Erna Solbergs 60-årsdag 24. februar i år, fikk KK mulighet til å besøke jubilanten og gjøre intervju i Statsministerboligen på Frogner i Oslo.

Men det var én ting jeg - KKs utsendte - ikke klarte å la være å spørre statsministeren om, ettersom jeg tross alt hadde henne på tomannshånd.

Nemlig et spørsmål som jeg vet mange single og barnløse, men også folk med barn, har stilt seg - og da spesielt det siste året:

Hvordan skal vi kunne følge statsministerens oppfordring fra nyttårstalen i 2019 om å skaffe landet flere barn - når koronapandemien gjør at dating, flørting, sexliv og relasjonsbygging er i sin største tørkeperiode noensinne?

«Norge trenger flere barn! Jeg tror ikke jeg trenger å forklare hvordan dette gjøres. Jeg skal heller ikke komme med noen pålegg. Det er ikke alle som kan få barn, eller som ønsker å få barn. Av ulike grunner. Og stadig flere venter lenger med å få barn. Også det av ulike grunner. Men venter man for lenge, blir det også vanskeligere. Et stadig økende antall barn blir nå til med hjelp fra helsetjenesten. Vi må derfor spørre: Er det for vanskelig å få barn tidlig?».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer