I en risotto kan du putte mye rart. Felles for dem alle, hvis du skal få den skikkelig seig og god, er å passe på den som et lite barn når du koker den inn, bruke skikkelig risottoris og gjerne koke med hvitvin. Parmesan er din beste venn.
RedaksjonenC
Publisert Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud
(Til 4 personer) 12 sjalottløk 2 ss smør 1 fedd hvitløk 200 g arborioris 1 dl hvitvin 4 dl kyllingbuljong 200 g røkelaks 150 g dypfryste erter 2 ss hakket bladpersille 150 g fersk parmesan
Varm opp olje på medium varme og la hakket løk og hvitløk bli myke uten at det tar farge. Ha i ris og bland godt. Ha i hvitvinen, bland godt og tilsett bittelitt av buljongen. Rør godt og la det putre til væsken nesten er absorbert. Ha i mer buljong. Rør om og rør ofte. Fortsett med å tilsette buljong på samme måten i 15 minutter. Når risen er kokt, ha i hakket røkelaks, erter, hakket persille og to tredeler av osten. Server med en gang sammen med resten av parmesanen.