Fisk Og Skalldyr

Erte- og røkt laks-risotto

I en risotto kan du putte mye rart. Felles for dem alle, hvis du skal få den skikkelig seig og god, er å passe på den som et lite barn når du koker den inn, bruke skikkelig risottoris og gjerne koke med hvitvin. Parmesan er din beste venn.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
12 sjalottløk
2 ss smør
1 fedd hvitløk
200 g arborioris
1 dl hvitvin
4 dl kyllingbuljong
200 g røkelaks
150 g dypfryste erter
2 ss hakket bladpersille
150 g fersk parmesan

Varm opp olje på medium varme og la hakket løk og hvitløk bli myke uten at det tar farge. Ha i ris og bland godt. Ha i hvitvinen, bland godt og tilsett bittelitt av buljongen. Rør godt og la det putre til væsken nesten er absorbert. Ha i mer buljong. Rør om og rør ofte. Fortsett med å tilsette buljong på samme måten i 15 minutter. Når risen er kokt, ha i hakket røkelaks, erter, hakket persille og to tredeler av osten. Server med en gang sammen med resten av parmesanen.

Erte- og røkt laks-risotto
Erte- og røkt laks-risotto Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer