(Til 4 personer)
30 g smør
1 løk
200 g ferske eller dypfryste erter
150 g asparges
6 egg
1 ss hakket bladpersille
2 ss hakket mynte
2 ss revet parmesan
1 ss olje
litt ferske urter til servering
Smelt 20 g av smøret i en panne på lav varme. Del løken i 2 og skjær i tynne skiver. Sauter løken i smøret i cirka 10 minutter, til den er myk. Rør innimellom. Avkjøl. Kok erter og asparges i lettsaltet vann til de er møre, cirka 2 minutter for dypfryste og 4 for ferske. Hell av vannet og skyll med kaldt vann. Pisk eggene lett med de hakkede urtene, parmesan, salt og pepper. Ha i løk og erter. Varm opp olje og resten av smøret i en panne. Ha i eggeblandingen, rør forsiktig de første 3 minuttene. Fordel aspargesen. Sett på lokk og la den steke forsiktig i 4 minutter til, til egget har «satt» seg. Pynt med ekstra urter på toppen.
