(Til 4 personer)
1,5 l kyllingbuljong
400 g erter, gjerne dypfryste
4 fedd hvitløk
150 g smør
2 løk
400 g risottoris, f.eks. arborio
250 g asparges
150 g parmesan
Lag buljongen og kok opp. Ha i erter og hakket asparges. Kok i 2–3 minutter. Bruk en hullsleiv og ta ut en god neve erter, la gjerne aspargesen bli igjen. Kjør buljongen med ertene, hvitløk, halvparten av smøret og asparges til en flytende ertebuljong. Sett de andre ertene til side så lenge. Sett også buljongen til side. Ha resten av smøret i en kjele, finhakk løk og sauter den i smøret til den blir myk og blank. Ha i risen og bland godt. Tilsett cirka 1 dl av ertebuljongen. Rør godt og la buljongen nesten koke inn før du sper med mer, litt av gangen. La buljongen koke nesten inn hver gang før du har i mer. La buljongen putre til det ikke er mer igjen. Når du har i siste rest buljong, tilsett det meste av den revne parmesanen, gjem litt til servering og ha så i resten av ertene. Server med noen dryss nykvernet pepper.
