(Til 4 personer)
en klatt smør
1 ss olivenolje
2 store sjalottløk
1 stilk stangselleri
6 dl kyllingbuljong
400 g erter (1 kg hvis du kjøper ferske fra belg)
salt og nykvernet pepper
10 g fersk mynte
4 ss crème fraîche, kremfløte eller yoghurt til servering
Smelt smøret sammen med oljen i en kjele på middels varme. Ha i hakket sjalottløk og finhakket selleri. Sauter, dvs. at grønnsakene skal «svette», i 15 minutter til det er mykt. Tilsett buljong og kok forsiktig opp. Ha i ertene og la dem surre med til de er møre. Ta kjelen fra platen og ha i hakkede mynteblader. Kjør alt til puré i en blender. Hvis du vil ha suppen superfin, kan du sile den. Smak til med salt og pepper. Suppen smaker godt kald som varm. Server med litt crème fraîche på toppen sammen med noen runder fra pepperkverna.
