Familie (3-7)

Ertesuppe

Med det lille ekstra.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud(Til 4 personer)en klatt smør1 ss olivenolje2 store sjalottløk1 stilk stangselleri6 dl kyllingbuljong400 g erter (1 kg hvis du kjøper ferske fra belg)salt og nykvernet pepper10 g fersk mynte4 ss crème fraîche, kremfløte eller yoghurt til serveringSmelt smøret sammen med oljen i en kjele på middels varme. Ha i hakket sjalottløk og finhakket selleri. Sauter, dvs. at grønnsakene skal «svette», i 15 minutter til det er mykt. Tilsett buljong og kok forsiktig opp. Ha i ertene og la dem surre med til de er møre. Ta kjelen fra platen og ha i hakkede mynteblader. Kjør alt til puré i en blender. Hvis du vil ha suppen superfin, kan du sile den. Smak til med salt og pepper. Suppen smaker godt kald som varm. Server med litt crème fraîche på toppen sammen med noen runder fra pepperkverna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer