Familie (3-7)

Ertesuppe

Med det lille ekstra.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
en klatt smør
1 ss olivenolje
2 store sjalottløk
1 stilk stangselleri
6 dl kyllingbuljong
400 g erter (1 kg hvis du kjøper ferske fra belg)
salt og nykvernet pepper
10 g fersk mynte
4 ss crème fraîche, kremfløte eller yoghurt til servering

Smelt smøret sammen med oljen i en kjele på middels varme. Ha i hakket sjalottløk og finhakket selleri. Sauter, dvs. at grønnsakene skal «svette», i 15 minutter til det er mykt. Tilsett buljong og kok forsiktig opp. Ha i ertene og la dem surre med til de er møre. Ta kjelen fra platen og ha i hakkede mynteblader. Kjør alt til puré i en blender. Hvis du vil ha suppen superfin, kan du sile den. Smak til med salt og pepper. Suppen smaker godt kald som varm. Server med litt crème fraîche på toppen sammen med noen runder fra pepperkverna.

Ertesuppe
Ertesuppe Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer