Estragon har en litt uvant og spesiell smak. Derfor er det så godt å bruke det til kylling, som mange spiser veldig ofte. For variasjonens skyld. Estragon er også bra til tomat.
RedaksjonenC
Publisert Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud Foto: Rohny Kristensen
(Til fire personer) 4 store kyllinglår 4 små rødløk 1/2 stor sellerirot 2 persillerøtter 4 store tomater 1/2 appelsin salt og pepper
Gni kyllinglårene inn med salt og pepper og stek dem i stekepanne over høy varme noen minutter til de er godt brunet. Skjær løk, selleri og persillerøtter i store biter og del tomatene i to på tvers. Ha alle grønnsakene i en blandebolle, ha i godt med olivenolje, salt og pepper og bland godt så alle grønnsakene er godt dekket. Ha alt i en stor, ildfast form med kyllingen på toppen. Skjær appelsinen i båter og press over halvparten. Legg de andre oppå grønnsakene med fruktkjøttet ned. Stek i ovn på 250° i 40 minutter.