Matglede:

«Et år senere var jeg tvangsinnlagt fordi jeg nesten hadde sultet meg selv til døde»

Linnéa Myhre kjempet med spiseforstyrrelsen. Nå gir hun ut kokebok om matglede - sammen med sitt store forbilde.

WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS: Helt siden hun utviklet spiseforstyrrelse som tenåring, har Linnéa Myhre kjempet for å ta maten tilbake. Med kokeboken Matglede, vil hun nå sette fokus på måten vi snakker om mat på. Foto: Sara Johannessen / Kagge Forlag.
WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS: Helt siden hun utviklet spiseforstyrrelse som tenåring, har Linnéa Myhre kjempet for å ta maten tilbake. Med kokeboken Matglede, vil hun nå sette fokus på måten vi snakker om mat på. Foto: Sara Johannessen / Kagge Forlag. Vis mer
Publisert

Det året jeg begynte å rote med maten, kan jeg huske at jeg forsikret mamma om at jeg var altfor glad i mat til at jeg noen gang kunne slanke meg. Jeg husker at jeg mente det.

Et år senere var jeg tvangsinnlagt fordi jeg nesten hadde sultet meg selv til døde.

Det er en sjelden kokebok Linnéa Myhre og Wenche Andersen kommer med denne høsten, Matglede.

Innimellom Wenches oppskrifter på velsmakende frokoster, småretter, kosemat og middager, skriver Linnéa om veien inn og ut av spiseforstyrrelsen hun utviklet i tenårene. Og om det hun beskriver som jakten på matgleden.

Den vonde erfaringen har gitt et stort engasjement for hvordan vi snakker om mat.

- Mange vet ikke hvor farlig det kan være å snakke negativt om mat, men barn lærer i tidlig alder. Det var det som skjedde med meg.

De to er også et umake par, er det lett å tenke. Linnéa har vært kjent som sinnablogger. Nå er hun forfatter og programleder har i over et tiår snakket åpent om spiseforstyrrelse og depresjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer