Budsjett

- Et budsjett skal gi deg muligheter, ikke begrensninger

Har du lyst til å få bedre kontroll på egen økonomi? Kanskje disse tipsene vil hjelpe deg!

HJELPEMIDDEL: Et budsjett skal gi deg muligheten til å jobbe målrettet mot et mål eller en drøm du har - ikke ta fra deg noen eller gi deg mindre penger. FOTO: NTB
HJELPEMIDDEL: Et budsjett skal gi deg muligheten til å jobbe målrettet mot et mål eller en drøm du har - ikke ta fra deg noen eller gi deg mindre penger. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å sette seg et personlig budsjett kan virke både skummelt og bindende. Plutselig skal man leve etter en gitt sum man skal ha det gøy med, i stedet for å bare leve i nuet og gjøre akkurat som man vil med de pengene man tjener.

Noen orker ikke en gang tanken på å ha en plan for hva pengene skal gå til, men nå som et splitter nytt år står for tur, tror vi det likevel er flere av oss som har et nyttårsforsett om å få bedre kontroll på økonomien.

KK gjorde nylig et intervju med journalist og forfatter Marie Olaussen (43). Hun har gitt ut boken «Hvordan bli rik på et år», hvor temaet budsjett er en sentral del av boken.

Hun har tidligere levd livet sitt uten noen form for struktur på verken budsjett, mathandling eller andre nødvendige utgifter. Nettbanken opplevdes som et stort kaos og hun var hele tiden bakpå med å betale både regninger og kredittkortgjeld. Selv om økonomien var god og hun hadde alle forutsetninger for en stabil økonomi, klarte hun aldri å holde hodet over vann.

Helt til hun i 2019 bestemte seg for å ta ordentlig grep. Hun ville få kontroll over pengene sine, få slutt på bekymringer og begynne å leve et mer avslappet liv. På det tidspunktet var et gjennomtenkt budsjett en av de største hjelpemidlene - med fokus på at det skulle være gøy!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer