Drap på Estonia

Etter 33 år er Klaus’ drapsmann fortsatt ikke funnet

De tyske ungdommene ønsket å spare penger ved å sove på finlandsfergens dekk. Men de ble angrepet og mishandlet av en ukjent gjerningsmann. I 2021, 33 år senere, mente finsk politi å ha løst mordgåten om bord på «Viking Sally», senere mest kjent for Estonia-ulykken.

ESTONIA: Ferga som forliste 28. september 1994 het opprinnelig «Viking Sally» og seilte for Viking Line. Det var her drapet på en tysk ungdom fant sted - som fortsatt ikke er oppklart. Foto: NTB
ESTONIA: Ferga som forliste 28. september 1994 het opprinnelig «Viking Sally» og seilte for Viking Line. Det var her drapet på en tysk ungdom fant sted - som fortsatt ikke er oppklart. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fergeturene mellom Stockholm og Finland blir sett på som en folkelig luksus.

Da «Viking Sally» la ut fra Stockholm den 27. juli 1987, var forventningene antakelig høye. Passasjerene kunne regne med både fest og moro før de ankom Åbo morgenen etter.

Tre av de forventningsfulle passasjerene var ungdommer fra Tyskland. Klaus Schelkle (20) og kjæresten Bettina Taxis fra Stuttgart reiste rundt i Europa på interrail. Klaus’ kompis Thomas Schmid (21) var også med. Reisen var et ganske spontant innfall, har Thomas Schmid fortalt senere. De sparte sammen litt penger og dro av gårde. Målet var blant annet Ruisrock-festivalen i Åbo, med blant andre den amerikanske gruppen The Pretenders.

De tre tenkte også å bruke tid på sightseeing og øldrikking, men det gikk jo fint an å kombinere. Etterpå skulle reisen fortsette mot Lappland og deretter Oslo. Men nå gikk de altså om bord på «Viking Sally». De hadde, for å spare penger, nøyd seg med å bestille plass på dekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer