Sjeldent virus:

Etter å ha vasket på hytta, ble Elisabeth plutselig veldig syk

- Legene gjorde alt for å finne ut hvorfor jeg var så syk, men var i villrede. Først da jeg fortalte om hyttevasken, fikk de en mistanke.

SJELDENT VIRUS: - Jeg verket i kroppen og hadde høy feber. Jeg var sikker på at det var influensa. FOTO: Astrid Waller
SJELDENT VIRUS: - Jeg verket i kroppen og hadde høy feber. Jeg var sikker på at det var influensa. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Elisabeth Rasch (51) gjorde som hun alltid har gjort når det var spor etter mus i gangen på hytta på Skåbu i Gudbrandsdalen. Hun kostet opp muselorten før hun vasket vekk urinflekkene.

At hun gjorde dette onsdag 5. oktober 2022, har ført til at Elisabeth fremdeles er delvis sykmeldt. Men det tok fire uker før hun merket at noe var galt.

Kost og feiebrett

– For noen år siden så jeg en reportasje på tv om en mor og sønn som hadde blitt veldig syke av musepest. Jeg trodde imidlertid at det måtte dreie seg om større mengder, ikke bare lort fra et par mus, hvis det skulle være farlig, sier Elisabeth.

Hun er hjemme i Heggedal utenfor Asker, fortsatt 40 prosent sykmeldt fra jobben som rådgiver for fagopplæring i Viken kommune.

– Reportasjen om musepest gikk litt i glemmeboken. Jeg har feriert på samme hytte siden 1998, men først etter at vi fikk installert cinderella-toalett, har det vært mus inne i hytta. Tidligere holdt de seg i vedskjulet.

Elisabeth forteller at det ikke har dreid seg om store mengder, og altså ikke vært noe stort problem. Hun har forsøkt å få tettet alle åpninger, men erfarer at det skal lite til før en mus klarer å smyge seg inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.