Brigitte Nielsen

«Etter at jeg har vært i Playboy, skal vi forsøke prøverør»

Hun var hele verdens sexsymbol, giftet seg med Sylvester Stallone, og viste frem rusproblemene sine på TV. I en alder av 54 år ble Birgitte Nielsen fembarnsmor.

GAMMEL DANSK: Brigitte Nielsen hadde stor suksess på 80-tallet, og har siden vært åpen om sine opp- og nedturer. Begge deler har det vært mye av. FOTO: NTB Scanpix
GAMMEL DANSK: Brigitte Nielsen hadde stor suksess på 80-tallet, og har siden vært åpen om sine opp- og nedturer. Begge deler har det vært mye av. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lite visste de, bibliotekar Hanne og ingeniør Svend Nielsen fra forstaden Rødovre utenfor København, at datteren Brigitte skulle bli selve personifiseringen av 80-tallet. At den etter hvert 185 cm høye jenta, med blond Grace Jones-sveis og frontpartiet til Jayne Mansfield, skulle forlate Danmark, og bli en av Hollywoods store stjerne. At hun skulle gifte seg med actionhelt Sylvester Stallone, spille i «Rocky IV», «Cobra» og «Beverly Hills Cop II», og bli fotografert av stjernefotograf Helmut Newton.

Kometkarriere

Riktignok var ikke Birgitte helt usynlig hjemme i Danmark, og hadde allerede en modellportefølje. I to år hadde hun vært gift med dansken Kasper Winding, som hun hadde en sønn med, men snart hadde Brigitte fått kontrakt i Hollywood. Med hovedrolle i «Red Sonja» mot Arnold Swarzenegger satte hun kursen over dammen.

Den langbente dansken gjorde seg raskt bemerket, og Brigitte ble å se på lerretet sammen med 80-talls-stjerner som Eddie Murphy, Sylvester Stallone og Dolph Lundgren, og hadde dessuten en rolle i Michael Jacksons musikkvideo «Liberian Girl».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer