Besøksvenn

– Etter at kona gikk bort følte jeg på mye ensomhet

Enkemann Sverre (80) kjente på alle de tomme timene i døgnet. Så dukket Ola (26) opp.

BESØKSVENN: Det blir stadig mer vanlig foreldre å ha en fast besøksvenn. En besøksvenn kan både være til sosialt samvær, gjøre aktiviteter sammen og til nytte med ærend eller praktiske ting i hverdagen. Foto: Simen Ringen
BESØKSVENN: Det blir stadig mer vanlig foreldre å ha en fast besøksvenn. En besøksvenn kan både være til sosialt samvær, gjøre aktiviteter sammen og til nytte med ærend eller praktiske ting i hverdagen. Foto: Simen Ringen Vis mer
Publisert

Sverre (80) får ukentlige besøk av sin besøksvenn Ola (26) fra Oslo Seniorsupport, noe han setter svært stor pris på. Vi fikk være flue på veggen på et besøk for å se hvordan det foregikk.

Ola fra Nøtterøy har vært besøksvenn for Sverre et halvt års tid, og han besøker ham fast hver torsdag klokken tolv. I forkant av besøket drar han innom butikken og handler med seg dagligvarene som de har avtalt.

Det er alltid like hyggelig å sees igjen for begge to.

– Etter at kona gikk bort følte jeg på mye ensomhet. Selv om barn og barnebarn kommer på besøk, er det mange timer igjen å fylle. På grunn av bevegelsesvansker er det ikke alltid så lett for meg å komme meg rundt eller få gjort alt jeg ønsker i hverdagen. At Ola kommer på besøk hver uke gjør hverdagen min hyggeligere, mer aktiv og at jeg får gjort det jeg ønsker av vedlikehold og praktiske ting i hverdagen, sier Sverre.

Ukens høydepunkt

Ola rydder ut matvarene i skap og kjøleskap samtidig som de prater om hva de har gjort den siste uken over en kopp kaffe. Både Sverre og Ola er spillentusiaster. De pleier å bytte på å spille sjakk eller kort annenhver uke. I dag var det sjakk som sto på planen. Sverre stakk av med seieren i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer