Voksen førstegangsbrud

– Etter bare to uker begynte vi å snakke om å gifte oss

Når dansedommer Merete Lingjærde går opp kirkegulvet for første gang i en alder av 58 år, sparer hun ikke på noe: – Det går an å ha full rulle som hvit brud, selv i voksen alder.

SNART MANN OG KONE: Danseprofessor Merete Lingjærde sammen med forloveden Anders Mørk. I dag står 58-årige Merete hvit brud, når hun gifter seg for første gang i sitt liv. På bildet har paret vært sammen i fire uker. FOTO: Astrid Waller
SNART MANN OG KONE: Danseprofessor Merete Lingjærde sammen med forloveden Anders Mørk. I dag står 58-årige Merete hvit brud, når hun gifter seg for første gang i sitt liv. På bildet har paret vært sammen i fire uker. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Og jeg som aldri skulle gifte meg!

Merete Lingjærde ser kjærlig bort på forloveden Anders. «Skal vi danse»-dommeren og professoren i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo har rukket å bli 58 år, men det stanser henne ikke fra å ha gått inn i den reneste bruderus. For til tross for at Merete frem til nå har vært tro mot sitt mantra om at hun aldri skulle gå opp kirkegulvet, er det i disse dager nettopp det hun skal. Til sommeren står tobarnsmoren nemlig uskyldshvit brud, og hun lar seg ikke stoppe av fordommer og kommentarer om hvorvidt DET er passende for en kvinne – i hennes alder!

– Jeg visste ikke at det å gifte seg i kirken kom med en utløpsdato, sier Merete i kjent munnrapp stil.

– Jeg er førstegangsbrud, og er som en 22-åring!

Pappas kjærlighet til mamma

La oss ta et forsiktig steg tilbake, til desember 2019. Den folkekjære dansedommeren Merete Lingjærde hadde vært singel i seks år etter et langt samboerskap, som hadde resultert i to barn. Ikke en eneste gang frem til nå hadde hun tenkt at ekteskap var for henne. Så hva fikk henne til å endre mening, bortsett fra det ikke ubetydelige faktum at hun møtte Anders, selvsagt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer