Taxi

- Etter den turen, tar jeg aldri taxi alene

20 år gammel og ny i Oslo fikk Lisa tilbud om gratis skyss av en taxisjåfør. Hun takket dessverre ja.

TAXI: - I etterkant tenker jeg at det var veldig naivt av meg, men man velger jo å tro det beste om folk, sier Lisa Løvold om hendelsen med taxisjåføren. FOTO: Privat
TAXI: - I etterkant tenker jeg at det var veldig naivt av meg, men man velger jo å tro det beste om folk, sier Lisa Løvold om hendelsen med taxisjåføren. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julebordsesongen er i gang, og nylig ble undertegnede journalist oppmerksom på et Facebook-innlegg som beskriver et mareritt av en taxitur som fant sted i Oslo. En kvinne ble brutalt overfalt av en taxisjåfør, men hun gjorde såpass motstand at han til slutt forlot stedet. Hun ble liggende forslått i en skrent før hun fikk hjelp.

KK har valgt å anonymisere kvinnen.

Hendelsen er politianmeldt. Unni Grøndal, pressesjef i politiet, forteller at de gjennomfører tekniske og taktiske etterforskningsskritt i denne saken.

- Vi tar disse sakene på alvor, og ønsker at alle som opplever hendelser i forbindelse med taxi tar kontakt med politiet, kunne hun fortelle noen dager etter hendelsen.

Ubehagelig opplevelse i taxi

Saken vekket ikke bare oppmerksomheten min som journalist men også et personlig engasjement. Undertegnede journalist har nemlig også hatt en ubehagelig opplevelse i taxi, og jeg ville derfor undersøke ordentlig. Er det trygt for unge jenter å ta taxi alene i Oslo?

Det var våren 2019 at jeg satte meg inn i feil taxi etter en bytur. Av en eller annen grunn satte jeg meg inn i passasjersetet. Jeg pratet i vei med taxisjåføren, brisen og blid som jeg var, men etter noen minutters kjøring så jeg at den ene hånden hans var godt plassert i joggebuksa. For å si det i klartekst: Han satt altså og runket mens han kjørte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer