Koronavaksine:

Etter dose to, våknet Anette med voldsom hodepine - som aldri slapp taket

- Smertene var forferdelige. Jeg var rett og slett ikke meg selv lenger.

KORONAVAKSINE: - Jeg har aldri vært plaget av hodepine før jeg tok vaksinen, sier Anette som nå tror hodepinen er en bivirkning av koronavaksinen. FOTO: Privat
KORONAVAKSINE: - Jeg har aldri vært plaget av hodepine før jeg tok vaksinen, sier Anette som nå tror hodepinen er en bivirkning av koronavaksinen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg håper å komme tilbake i jobb, men jeg klarer ikke den gamle jobben min. Det å ikke kunne jobbe i stillingen min i barnehagen er en type identitetskrise og en sorgprosess. Jobben min var mer enn «bare en jobb» for å få lønning. Det var en stor del av hvem jeg er og min identitet. Mesteparten av mitt sosiale liv var også knyttet til jobb.

- Nå mister jeg plutselig alt. Hvem er jeg om jeg ikke er barnehagelærer? Hvilken verdi har jeg i samfunnet? Hva svarer jeg alle de som lurer på hva jeg jobber med?

Dette er spørsmål Anette Svartdal baler med etter at hun ble syk i august 2021, etter vaksinedose to mot korona. Hun er 40 år, har samboer, en datter på ti som bor hjemme og en sønn på 20 som har flyttet ut. Anette er utdannet blomsterdekoratør, hun har bachelor som barnehagelærer og videreutdannelse som veileder.

Hun har vært sykmeldt lenge, og går nå på AAP.

Smerter og kognitiv svikt

– Jeg har aldri vært plaget med hodepine eller hatt migrene før jeg tok koronavaksinen. Ingen i min familie har migrene, så vidt jeg vet, sier Anette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer