Nakenyoga:

Etter livmorhalskreften skammet Doria seg over kroppen sin

Nakenyoga ble veien ut av skammen!

NÆRVÆR: Doria kjente seg fremmedgjort overfor egen kropp etter sykdommen, og det var her nakenyoga kom inn i bildet. FOTO: Lorenzo Lessi
NÆRVÆR: Doria kjente seg fremmedgjort overfor egen kropp etter sykdommen, og det var her nakenyoga kom inn i bildet. FOTO: Lorenzo Lessi Vis mer
Publisert

- Nakenyoga kan frigjøre deg fra skam og forlegenhet!

Det sier nakenyoga-entusiast Doria Gani til KK. Før hun ble rammet av kreft, var nakenyoga noe veldig fjernt for henne. Men etter sykdommen skulle yoga bli sentralt i veien tilbake til å trives med egen kropp.

Doria begynte å praktisere yoga i 2010, som en form for rehabilitering etter å ha kjempet mot livmorhalskreft. Senere ble hun yogalærer og lærte seg nakenyoga.

I dag holder hun yogatimer for andre i London, og nylig ga hun ut boken «The Naked Yoga Effect». Boken forteller historien om Dorias liv, og hun håper historien kan inspirere andre som går gjennom en vanskelig tid.

Farvel skam!

Doria ønsker å fremme kroppspositivisme gjennom nakenyoga og motvirke kroppsskam. I boken sin gir hun praktiske tips om fordelene med å være naken, hvordan man kan bli trygg naken, koble seg til kroppen sin og elske seg selv.

- Jeg følte behov for å spre budskapet mitt for å normalisere nakenhet, da det er viktig for folk å koble seg til og lytte til kroppen sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer