Donorbarn:

- Etter pappas begravelse, insisterte mamma på at hun måtte snakke med oss

Da Lises pappa døde, avslørte moren hemmeligheten hun hadde båret på i 21 år.

PAPPA: Lise til venstre sammen med faren Leif Arne Lind og søsknene Tone og Ole. De har mange gode minner om faren. FOTO: Privat
PAPPA: Lise til venstre sammen med faren Leif Arne Lind og søsknene Tone og Ole. De har mange gode minner om faren. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Vi trodde vi visste alt om oss selv, og fikk sjokk da vi forsto at vi bare kjente halve sannheten, sier Lise Lind på telefon fra Danmark, der hun er i praksis under vernepleiestudiet på Lillehammer. Hun kunne velge å gjennomføre praksisen på Island, i Vietnam eller i Danmark, og det er en helt spesiell grunn til at hun valgte vårt naboland.

– Jeg vokste opp på Hauka i Trøndelag sammen med mine tvillingsøsken Tone og Ole, og spesielt Tone og jeg har alltid vært svært nære. Mamma og pappa ble skilt da vi var små. Vi bodde alle tre hos mamma, men hadde hele tiden samvær med pappa. Det er jeg glad og takknemlig for i dag.

Endelig hull på byllen

Lise forteller om en snill og omsorgsfull pappa, Leif Arne, som alltid ville det beste for barna sine, også etter at han ble syk. Da han døde i januar i år, sørget barna hans. Men de skulle snart få noe mer enn sorg å forholde seg til.

– Mamma hadde en stund ymtet frempå at det var noe hun ville fortelle oss, men at vi da måtte være samlet alle tre. Etter begravelsen nevnte hun dette igjen. Vi bodde på ulike steder, og er ikke så ofte samlet etter at vi ble voksne, sier Lise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.