Alkoholavhengighet:

Etter seks års hasjbruk, gikk Camilla over til vodka

- For meg er det enten eller. Jeg kommer aldri til å kunne drikke «normalt».

RUSFRI: Camilla måtte gjennom flere runder avvenning før hun lyktes. FOTO: Arne Nygjelte
RUSFRI: Camilla måtte gjennom flere runder avvenning før hun lyktes. FOTO: Arne Nygjelte Vis mer
Publisert

– Da mamma døde brått og uventet i en brann i 2013, mistet jeg klippen i mitt liv. Mamma hadde alltid vært der for meg og sorgen var enorm, forteller Camilla Dahle (38) på telefon fra Trondheim, der hun bor sammen med sin samboer.

– Alkoholproblemene, som jeg ikke innså at jeg hadde, tok fullstendig overhånd. Jeg drakk for å døyve vonde følelser, men følte meg elendig dagen derpå. Dermed begynte jeg å drikke da også.

Camilla forteller om et mørkt, svart hull som det var vanskelig å komme seg opp av. Senere har hun skjønt at hun drakk for å døyve følelser. Når hun tenker tilbake, innser Camilla at hun slet med angst allerede som barn.

Sjenert, sensitiv og omsorgsfull

Camilla vokste opp på en gård utenfor Namsos. Foreldrene ble skilt omtrent samtidig med at hun begynte på skolen, noe Camilla tok svært tungt. Hun hadde aldri gått i barnehage, var sjenert og sensitiv, opptatt av å være flink pike. Overgangen fra en rolig tilværelse hjemme til skolegården med mye folk og støy, ble overveldende for den lille jenta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer