Spontanabort

- Etterpå fikk jeg vite at fosteret mitt ble kastet i bøtta, og siden i søpla

Hilde (52) bidro til å endre hvordan man håndterer aborterte fostre. Nå snakker hun ut om spontanaborten med datteren Ingrid (25) for aller første gang.

SPONTANABORT: Før Ingrid ble født, mistet mamma Hilde sitt ufødte barn. Det er ikke før nå, de to har snakket ordentlig ut om erfaringen som har påvirket moren i stor grad i ettertid. Hun har siden fått til sammen fire barn. FOTO: Privat
SPONTANABORT: Før Ingrid ble født, mistet mamma Hilde sitt ufødte barn. Det er ikke før nå, de to har snakket ordentlig ut om erfaringen som har påvirket moren i stor grad i ettertid. Hun har siden fått til sammen fire barn. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Bare noen dager etter at Norge gikk inn i lockdown-modus i mars, slapp prestedatter Ingrid Ivo Vatnar Eikje (25) sesong 1 av podkasten Alle våre dager.

Her tar hun for seg døden som tema - både på godt og vondt - og med seg på laget har hun fått med seg blant andre helse- og omsorgsminister Bent Høie (49), aktivist Kadra Yusuf (40) og sin egen far sogneprest Runar Helge Olsen (56).

Det er gjennom sitt virke som prosjektleder i organisasjonen Menneskeverd, at podkasten er blitt til.

I sesong 2, som kom i oktober, har Ingrid en nær og intim samtale med sin egen mor Hilde Vatnar Olsen (52). For aller første gang åpner moren opp i detalj om spontanaborten hun opplevde en februardag i 1994.

- Et svært ønsket barn

Da hadde ekteparet vært gift i fem år, og hadde lenge hatt et sterkt ønske om å bli foreldre. Men 14 uker inn i svangerskapet ble glede snudd om til fortvilelse og sorg.

Til KK forteller Hilde at hun i utgangspunktet ikke hadde spesielt lyst til å bli med datteren Ingrid inn i podkaststudio for å snakke om spontanaborten, men at engasjementet for økt fokus på kvinnehelse gjorde at hun til slutt sa ja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer