Sex

Eva (21) har aldri hatt sex

- Jeg har følt meg skamfull, og det er det siste jeg vil at andre skal føle.

LESERINNLEGG: Eva publiserte nylig et leserinnlegg i Aftenposten hvor hun forteller at hun aldri har hatt sex. Nå ønsker hun at andre i samme situasjon skal slutte å skamme seg over det - men heller være stolt over de valgene man tar. FOTO: Privat
LESERINNLEGG: Eva publiserte nylig et leserinnlegg i Aftenposten hvor hun forteller at hun aldri har hatt sex. Nå ønsker hun at andre i samme situasjon skal slutte å skamme seg over det - men heller være stolt over de valgene man tar. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Har du hatt sex før?», «hvordan var din første gang?» og «hvor mange har du ligget med?». Det er typiske spørsmål som gjerne kan dukke opp blant vennegjengen allerede i ungdomsskolealder. Det blir nesten sett på som unormalt og ukult å ikke debutere tidlig seksuelt, da er man på en måte ikke like erfaren eller voksen som de som har kastet seg ut i det i ung alder.

Eva Østigård (21) har også tidligere kjent på dette presset. Hun har flere ganger skjult eller på en eller annen måte klart å snakke bort emnet om seksuell debutering. «Jeg har aldri»-drikkeleker på fest har vært det mest utfordrende, da har hun heller valgt å late som at hun har hatt sex når hun egentlig ikke har det.

- Hva tenker du egentlig om at noe så intimt har med status å gjøre?

- Jeg synes det er veldig rart. Det skaper et press jeg ikke har lyst til å være en del av, selv om det er vanskelig å komme unna. Jeg har alltid følt at det bare er noe jeg ville bli ferdig med, sier Østigård til KK.

Det store steget

Det å unngå å snakke om sex er noe 21-åringen har holdt på med en stund. Hun har rett og slett følt seg flau og ulik andre fordi hun ikke har gjort det - helt inntil nylig. Nå har hun stått frem med et innlegg i Aftenposten med tittelen «Snart blir jeg 21 år. Jeg har aldri hatt sex».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer