Depresjon

– Eventyr hjalp meg ut av depresjonen

– Eventyr hjalp meg ut av depresjonen
Publisert
Sist oppdatert

Hilde Johanne fant inspirasjon i folke­eventyrene og skrev seg ut av en depresjon. Nå bruker hun eventyr for å hjelpe andre som sliter.

Det var en gang en liten jente som elsket musikk og historier. Hun lyttet storøyd til eventyrene bestemoren fortalte og levde i en lykkelig fantasiverden der alt var mulig.

– Følelsen av å være annerledes kom for alvor på ungdomsskolen, sier Hilde Johanne Aafoss (42).

I dag arbeider hun som psykolog ved RAV psykologsenter i Trondheim. I tillegg driver hun firmaet Eventyrlyst, og holder kurs og foredrag, der hun bruker eventyr og musikalske innslag for å inspirere andre.

Veien hit har vært bratt og tung, men gjennom eventyrene fikk Hilde Johanne mot til å realisere drømmen.

LES OGSÅ: Utfordringene har gitt meg styrke

– Jeg ble aldri slått eller plaget, men utfrysning er også en form for mobbing, sier Hilde Johanne, som vokste opp på Gjøvik.

Hun spilte piano og bratsj, men i den lille byen ved Mjøsa var det fotball og håndball som ga prestisje. Likevel holdt hun fast ved musikken, og gikk musikklinjen på videregående.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer