Karantene

Evert hadde gitt opp kjærestehåpet. Så måtte han i karantene med Line

Da Evert (38) tok over en falleferdig gård i Valdres, var det med håp om å finne noen å dele den med. I stedet ble det ensomme vintre med uhorvelig mye arbeid.

KARANTENEPAR: Evert og Line fant kjærligheten da de måtte sitte i karantene sammen. FOTO: Privat
KARANTENEPAR: Evert og Line fant kjærligheten da de måtte sitte i karantene sammen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Allerede da Tor-Evert Grøndal Johansen leste «Markens grøde» av Knut Hamsun som ung gutt, ble han fasinert av jord- og gardsbruk. Boken ble utgitt i 1917, og hundre år senere, i 2017, kjøpte Evert gården Brekkebakkan i Vang kommune i Valdres. Han hadde lite penger, men mye pågangsmot, og kjøpte gården, som var uten innlagt strøm, vann og kloakk, for kr. 50 000.

Du har kanskje sett han i TV-programmet Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, som blant besøkte han på låven på julaften, da han endelig hadde fått et funksjonelt rom på gården.

Det hører 72 mål til gården. Håpet var å kunne sette i stand den til et trivelig bosted, der han kunne leve med kone og kanskje barn. Men det var ikke så enkelt, verken å tilbakeføre gården til opprinnelig tilstand eller å treffe en jente.

Da han flyttet inn på låven i juni 2018, hadde Evert blant annet studert tradisjonshåndverk. Om sommeren var det gøy å jobbe på gården, men vinteren 2019 ble kald og mørk på alle måter. Han innså at å bo alene på en falleferdig gård kanskje ikke var den beste måten å tilbringe resten av livet på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer