Rolf

Få en sunn bakterieflora

Kroppen vår er full av bakterier som skal holde oss friske.

Publisert

KROPPEN ER en økologisk organisme med en såkalt normalflora som hele tiden jobber for å beskytte oss mot farlige og skadelige inntrengere – de sykdomsframkallende bakteriene, virus, sopp, mugg, parasitter, ormer med mer.

Normalfloraen finnes på huden, i munnen og de øvre luftveiene, i tarmkanalen og kjønnsorganene. Den består av ulike bakterier, sopp og protozoer.

Det totale antallet bakterier utgjør mange milliarder, og mesteparten er utenpå huden og i tarmkanalen vår.

Disse sunne og gode bakteriene fungerer som politi og soldater i kamp mot fiendene, slik at hud og slimhinner overalt i kroppen skal være friske og motstandsdyktige. Uten denne mangfoldige floraen ville vi ofte vært syke, svekket av stadige infeksjoner, og kroppens evne til å overleve ville vært betydelig redusert i kampen mot helseskadelige organismer.

Normalfloraen i tarmen bidrar også til nedbrytningen/fordøyelsen av maten i siste fase og opptaket av næringsstoffer fra tarmen til blodet og kroppen.

 

Forstyrrelser og ødeleggelse av denne normalfloraen ser jeg ofte i min legepraksis. Mange pasienter har utviklet symptomer og helseplager på grunn av dette. De mest vanlige plagene er:

 

KLIMAENDRINGER, forstyrrelser i naturens økosystemer, i nytte- og matplantenes normalflora vil i framtiden kunne påvirke og utfordre vår egen normalflora. Dette vil kunne skape mer sykdomsutvikling. Det er derfor viktig at vi lærer oss å ta vare på kroppens naturlige bakterieflora, slik at den kan fungere optimalt.

 

Slik får du sunn bakterieflora

 

 

Slapp operasjon

En pasient kom til meg på grunn av kronisk, blodig diaré. Hun hadde blitt grundig utredet på sykehus og fått medisiner uten effekt. Til slutt var det eneste tilbudet legene kunne gi henne en operasjon med tanke på å fjerne store deler av tykktarmen. Etter ett års behandling med kosttilskuddet Molkosan og andre remedier, samt endring av kostholdet ble tarmfloraen normalisert og tarmen helt frisk igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer