Klippe håret selv

Familien sparer 10 000 kroner i året på å klippe håret selv

Har koronapandemien ført til at flere har fått sansen for å klippe håret sitt selv?

KLIPPER HÅRET SELV: Det begynte med en sløv barnesaks og et halvbra resultat, men nå har familien Ritzi blitt proffe i å klippe hverandre. FOTO: Privat
KLIPPER HÅRET SELV: Det begynte med en sløv barnesaks og et halvbra resultat, men nå har familien Ritzi blitt proffe i å klippe hverandre. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Da vi i begynnelsen av pandemien skulle gå til innkjøp av en ny hårklipper var de utsolgt over alt og det var lang ventetid, så jeg tror flere har innsett at hårklipp er noe man enkelt kan gjøre selv, sier Nina Ritzi (49).

De siste seks årene har familien hennes spart flere tusen kroner på å droppe frisørbesøkene og ta sak(s)en i egne hender.

Nina forteller at hun tidligere var lidenskapelig opptatt av håret sitt og at frisørtimer var noe hun prioriterte når det kom til utseendet.

Men da hun begynte å reagere på ulike hårprodukter, ble det stadig vanskeligere å gå til frisøren.

– Jeg fikk de første grå hårene da jeg var 24 år gammel og har derfor lenge farget håret mitt, men i 2010 bestemte jeg meg for å klippe håret helt kort og la det grå vokse ut. Jeg har en kjemisk sensitivitet som gjør at jeg er overfølsom for estetiske oljer og hårprodukter. Ulike miljøvennlige frisører tilbød meg stadig nye skånsomme produkter, som nok fungerer for mange, men for meg endte det opp med åpne sår i hodebunnen, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer