Finding Michael:

Familien trodde Michael aldri ville bli funnet. Så fikk de tilsendt et kornete bilde

Pippa Middletons svoger var bare 22 år da han forsvant på Mount Everest.

FINDING MICHAEL: Michael Matthews var bare 22 år da han døde på Mount Everest. I dokumentaren «Finding Michael» drar broren Spencer til Mount Everest for å lete etter brorens kropp. FOTO: @spencermatthews/instagram
FINDING MICHAEL: Michael Matthews var bare 22 år da han døde på Mount Everest. I dokumentaren «Finding Michael» drar broren Spencer til Mount Everest for å lete etter brorens kropp. FOTO: @spencermatthews/instagram Vis mer
Publisert

Michael Matthews var milliardærsønnen som hadde alt. Penger, navn og en fremgangsrik slekt. I tillegg var han utstyrt med en stor dose eventyrlyst, og da en kamerat spurte om han ville bli med å klatre Mount Everest, var ikke Michael i tvil.

22-åringen hadde allerede rukket å se noen av verdens mest eksotiske himmelstrøk – både i oppveksten i den britiske overklassefamilien, og på sine mange reiser. Han var dessuten en habil fjellklatrer, og hadde ifølge The independent både De sveitsiske alper, Pyreneene og Kilimanjaro på merittlisten.

Men nå var det ikke et hvilket som helst fjell som gjaldt. Nå skulle han legge ut mot toppen av verdens aller høyeste fjelltopp.

Året var 1999, bare måneder før verden skulle ruste seg for Y2K-sammenbrudd og fylle badekarene med vann i tilfelle Ragnarok. Selv hadde Michael kanskje et mindre katastrofepreget syn på livet. Da han nådde Mount Everest den 13. mai 1999, var det som den til da yngste brite noensinne.

Rik far

Men la oss ta et steg tilbake, til da unge Michael så dagens lys i 1977. Pappa David hadde slått seg opp innen bildeler og eiendom, og gikk siden inn i hotellnæringen, mens moren var kunstner, født i Zimbabwe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer