Guide

Familiens filmfavoritter

Samle familien til hjemmelaget pizza og en god film - vi gir deg de beste familiefilmene.

Johnny Depp og hans små og store medspillere trollbinder oss i Charlie og sjokoladefabrikken. Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome
Johnny Depp og hans små og store medspillere trollbinder oss i Charlie og sjokoladefabrikken. Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når familien skal tilbringe kvalitetstid sammen foran tv-en er det mange supre filmer du kan velge mellom. En god familiefilm skal underholde på flere nivåer, og by på moro for både voksne og barn. Vi har plukket fram noen filmer som garantert holder små og store i ånde foran skjermen.

Vidunderlige Charlie og sjokoladefabrikken ble nettopp sluppet på leie- og kjøpemarkedet, og denne festen av en film er vår første anbefaling for fredagskvelden. For alle som har vokst opp med Roald Dahls suverene fortellinger, var det en nervepirrende opplevelse å snike seg inn i kinosalene for å se det hele festet til film. Men regissør Tim Burton og hovedrolleinnehaver Johnny Depp gjorde all frykt til skamme og serverte en film som får deg til å smile i ukevis. Nydelig underholdning for voksne og barn fra fem-seks år og oppover.

Edward Saksehånd er filmen som fengsler tiåringen, tenåringen og foreldrene. Tim Burton gjør som regel alt riktig, og hans eventyr om Edward med saksehendene som kastes ut i det forunderlige livet i en amerikansk småby er absurd, morsomt og rørende, og byr på Johnny Depp i en av hans beste roller.

Shrek er en av de morsomste animasjonsfilmene fra produksjonsselskapet DreamWorks. Den grønne kjempen Shrek må sammen med et skravlete esel legge ut på en farefull ferd for å redde den vakre prinsessen Fiona. Her er tørrvittig humor for den voksne seeren, og frekk barnehumor som treffer blink.

Big er en klassiker fra åttitallet som er like morsom i dag. Tom Hanks spiller en gutt som over natten får oppfylt ønsket om å bli voksen – han legger seg som 12-åring og våkner som keitete trettiåring. Vittig film om utfordringene i voksenlivet, og mye fysisk humor for barna.

Fra samme periode kommer Michael J. Fox-klassikeren Tilbake til fremtiden. Fox spiller en tenåring som kastes 30 år tilbake i tid og må sørge for at foreldrene hans forelsker seg for å sikre sin egen eksistens. Snurrige oppfinnelser og morsomme bi-personer skaper frydefull fiksjon.
Av litt nyere filmer er Wallace og Gromit og varulvkaninens forbannelse et særs godt valg i dvd-hylla. De to animasjonsheltene beskytter grønnsaker mot gumlende kaniner, men får nye utfordringer når de ved en glipp skaper en enorm monsterkanin... Uhyre festlig for alle aldersgrupper.

Oppdrag Nemo er en annen moderne klassiker som passer like godt for femåringen som en kravstor fjortis. Den lille fisken Nemo må reddes av en overbeskyttende far etter at han har blitt dratt inn i et farlig eventyr, og det fargerike livet i korallrevet er topp underholdning.

Wallace og Gromit er sikre vinnere når familien skal benke seg rundt tv-en.  Foto: United International Pictures
Wallace og Gromit er sikre vinnere når familien skal benke seg rundt tv-en. Foto: United International Pictures Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer