Ekstremsport:

Fant kjærligheten da han svømte fra Oslo til Bergen

- Da vi møtte spekkhoggere, tenkte jeg: Nå er det stor sjanse for at han blir spist, sier kjæresten.

EKSTREMSPORT: Knut Ivan Rasmussen svømte i sommer fra Oslo til Bergen. Under den seks uker lange turen bestemte han seg dessuten også for å gi kjærligheten en sjanse. FOTO: Beth-Kajsa Elveos
EKSTREMSPORT: Knut Ivan Rasmussen svømte i sommer fra Oslo til Bergen. Under den seks uker lange turen bestemte han seg dessuten også for å gi kjærligheten en sjanse. FOTO: Beth-Kajsa Elveos Vis mer
Publisert

Hva er vått, mørkt, kaldt, potensielt farlig og tar seks uker? Joda, sikkert flere svar på det, men det å svømme fra Oslo til Bergen er definitivt et svar på den gåten. Men hvem er det som gjør sånt? En nordlending, selvsagt. Narvikværingen Knut Ivan (44) har så lenge han kan huske hatt behov for å presse seg selv, utfordre sin egen styrke og utholdenhet.

Men da KK besøker svømmeren hjemme hos han og kjæresten Matilde (26), er han litt frøsen av seg. Skulle ikke tro dette er samme mannen som i 2014 svømte i 37 timer fra Oslo til Verdens ende. Og for ikke å snakke om at i sommer rett og slett plasket seg vei fra hovedstaden til Bergen - 700 kilometer der ja.

– Jeg måtte hente frem noe i meg som skiller det vanlige fra det unormale, det som jeg tror de fleste ikke ville kunne klare, sier han.

Tungen kunne smuldre opp

Knut Ivan begynte å tenke på prosjektet allerede for 15 år siden, men først i desember 2021 gikk han i gang med å samle mannskap. Han laget rett og slett en gruppe på Facebook hvor han inviterte inn venner og kjente som kunne være interessert i å være med eventyret. Mange sa nei, noen sa ja. En av disse var tromsøjenta Matilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer