Alternativ jul:

Far og datter reiser fra Trøndelag til Oslo for å lage jul for andre

- Vi ønsker å bidra til at andre får en finest mulig jul.

HJELPER ANDRE: Audun og datteren reiser til Oslo for å hjelpe til med å skape jul for andre i ferien. FOTO: Privat
HJELPER ANDRE: Audun og datteren reiser til Oslo for å hjelpe til med å skape jul for andre i ferien. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

For de aller fleste er julefeiringen forbundet med familie, venner, god mat og hygge. Det er en tid hvor mange velger å senke skuldrene og prioritere de aller nærmeste.

Audun Brenne (49) og dattera Aurora Fagerkind Brenne (18) fra Ekne i Trøndelag har derimot valgt en litt utradisjonell vri på julefeiringen i år. De skal nemlig reise til hovedstaden for å jobbe frivillig.

- I år har vi valgt å jobbe frivillig ved å bidra på Alternativ jul i Oslo. Vi ønsker bidra til at andre får en finest mulig jul, forteller Audun.

Et søskenbarn av ham har i mange år jobbet i Frelsesarmeen i Oslo, og Audun har hjulpet til når han har vært på besøk i byen. Det har gitt mersmak.

- Det å hjelpe mennesker som har en utfordrende hverdag har alltid interessert meg, og dette har nok blitt overført til Aurora, forteller han.

LES OGSÅ: - Jeg har vært ensom og alene i mange høytider

920 frivillige

Alternativ jul er en frivillig organisasjon som tilbyr en fin julefeiring for personer som faller utenfor den vanlige julefeiring. Det kan være bostedsløse, personer med alkohol- og rusproblemer eller ensomme mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.