Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med eplefyll og krem

Nydelige fastelavnsboller med sprøstekte mandler og melisdryss på toppen.

Fastelavnsboller med eplefyll og krem
Publisert
Sist oppdatert

(ca. 24 boller)

160 g smør eller margarin
4 ½ dl vann
1,1 kg hvetemel
100 g fersk gjær søte deiger
2 ss Mors Hjemmebakte ferskere bakst
4 ts kardemomme
1 ts salt
230 g lys sirup
mandelflak

Fyll:
2 poser Idun Mors ­hjemmebakte Eplefyll

Krem: 
1 l kremfløte
5–6 ss sukker

Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (30°). Rør gjæren ut i væsken.

Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle, tilsett lunken væske og sirup.

Elt på laveste hastighet med eltekrok i 10–15 minutter til deigen er glatt og smidig.

Legg deigen på et melet bakebord og form den til en stor bolle. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og hev deigen i 20–30 minutter eller til den er dobbelt så stor.

Elt deigen lett og trill ut til ca. 24 boller, som legges på stekeplater med bake­papir. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og etterhev bollene i ca. 30 minutter eller til de er omtrent dobbelt så store.

Pensle bollene med sammenpisket egg og strø på mandler.

Stek bollene midt i ovnen ved 200° i ca. 10–15 minutter. Avkjøl på rist.

Skjær av toppen på bollene. Smør på en skje med eplefyll, legg eller sprøyt på kremen og sett på lokket. Klipp ut et lite hjerte i papir, legg det på bollen og dryss på med litt melis. Ta til slutt av hjertet, så har du dekorative boller!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer