Ida Sunniva Skjelbakken

– Fengsel er det beste som har hendt meg

Ida stjal en annen persons identitet og drev skyteskole. Likevel ble hun sjokkert da et dusin bevæpnede agenter kom for å arrestere henne.

– Fengsel er det beste som har hendt meg
Publisert
Sist oppdatert

Det startet med sjokk og vantro og endte med takknemlighet. Et fengselsopphold måtte til for at Ida Sunniva Skjelbakken (34) skulle finne indre ro.

– At jeg ble arrestert, var fortjent, sier Ida i dag.

Fra 2005 til 2011 bodde hun i USA uten oppholdstillatelse og under falsk identitet. Hun håndterte daglig våpen på en skyteskole hun drev med mannen sin. Likevel, da et dusin føderale agenter sto på døren, forsto hun faktisk ikke hva de ville. Dette er kortversjonen.

Den lange versjonen er denne: Ida fra Tangen i Stange vokste opp i landlige omgivelser, med storebror Trygve, mamma Laila og pappa Roald. Hun minnes en lykkelig barndom med blomsterenger, flotte turer på hesteryggen og arbeidsomme foreldre som drev økologisk jordbruk. Deres antroposofiske tilnærming til livet passet Ida perfekt.

– Jeg gikk på Steinerskolen. Det var kreativt, og var med på å forme den jeg er, sier Ida, som alltid har vært glad i å tegne og male.

Malertrangen førte 18-årige Ida til Villa Faraldi i Italia, der hun lærte malerkunst av Inger Sitter og bildehogging av Fritz Røed. Før det hadde hun vært lærling hos en hestehvisker i Sverige, samt loffet rundt i Europa – tom for penger, men full av pågangsmot. Hun havnet etter hvert i Sør-Italia, som turistguide på ­slottet til en baron. Ida opplevde også italiensk mafia:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer