Lurte pasientene:

Fertilitetslegen inseminerte kvinnene - med egen sæd

– Hva gjorde han med sæden til faren min? Kastet han den bare i søpla? spør Julie, som oppdaget at hun har minst 93 søsken. Og at legen er far til dem alle.

LURTE PASIENTENE: Fertilitetslegen Donald Cline skulle hjelpe par med å få barn. Ifølge en Netflix-dokumentar brukte legen sin egen sæd, og er selv biologisk far til 94 barn. FOTO: Kelly Wilkinson/The Indianapolis Star via AP/NTB
LURTE PASIENTENE: Fertilitetslegen Donald Cline skulle hjelpe par med å få barn. Ifølge en Netflix-dokumentar brukte legen sin egen sæd, og er selv biologisk far til 94 barn. FOTO: Kelly Wilkinson/The Indianapolis Star via AP/NTB Vis mer
Publisert

Amerikanske Jacoba Ballards liv skulle endre seg for alltid den dagen i 2014 da hun bestemte seg for å ta en DNA-test hjemme. Jacoba var enebarn, og gjennom en slektsside sendte hun inn DNA. Lite visste hun at resultatet skulle slå beina under hele tilværelsen hennes slik hun kjente den.

Snart viste det seg nemlig at Jacoba hadde 93 halvsøsken.

Og den dag i dag frykter hun at det kan dukke opp flere …

Populær fertilitetslege

Jacobas historie begynner i 1979, i Indiana i USA. Fertilitetsspesialist og lege Donald Cline hadde travle dager på klinikken, der han hjalp par i lokalsamfunnet med fertilitetsproblemer.

En av klientene var moren til Jacoba. Hun hadde oppsøkt spesialisten, da mannen hennes ikke kunne få barn. Hos doktor Cline fikk hun beskjed om at klinikken brukte medisinstudenter som sæddonorer, og at legen skulle matche dem med en donor som lignet på mannen hennes.

Etter å ha blitt inseminert hos den meritterte legen ble paret snart lykkelige foreldre til lille Jacoba. Den lyshårede jenta vokste opp med to foreldre som var glade i henne, men hun følte seg alltid litt annerledes. Hvorfor var hun blond og blåøyd, i en familie av brunøyde med olivenfarget hud? Da hun spurte om hun muligens var adoptert, fortalte moren sannheten, at hun kom fra donorsæd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer