Pai

Festpai med italienske smaker

Lag en deilig pai med ny smaks­kombinasjon. Bruker du ferdig paideig, går det kjemperaskt!

Publisert

(4 porsjoner)

Denne paien har deilig smak av salami, soltørkede tomater, persille og pesto. 

1 paideig, valgfri
1 krukke persille
20 g rucola
4 hvitløkbåter
65 g fersk spinat
ca. 1 ss olivenolje
salt
pepper
1 dl soltørkede tomater
4 ss ferdig pesto
70 g krydret italiensk salami
2 egg
2 dl kremfløte
75 g revet parmesan
ca. 4 småtomater
ca. 10 svarte oliven

Topping:
ca. 100 g squash
2 salatløk
1 dl rucola
1 ss olivenolje
kvernet svart pepper
1 klype salt
fersk oregano
spirer

Kle en smurt paiform med løs kant. Paideigen skal gå ca. 3 cm opp på kanten.

Sett ovnen på 175°. Hakk persillen og fordel i paiskallet sammen med rucolaen. Skjær hvitløken i biter og stek på svak varme med spinaten i litt olivenolje i en stekepanne. Strø på salt og pepper. 

Skjær soltørkede tomater i strimler. Fordel det stekte i paiskallet med tomatstrimlene. Fordel pestoen over.

Skjær salami i fine strimler og bland egg, fløte og parmesan i en bolle. Krydre med litt kvernet pepper.

Hell eggestanden i paiskallet. Del tomater i to og legg dem sammen med oliven. Stek paien i ovnen i ca. 35 minutter til den begynner å få litt farge. Ta den ut og avkjøl.

Skjær squash i tynne strimler på langs. Del løken i tynne skiver. Bland alt godt sammen i en bolle.

Server paien lunken eller kald. Pynt paien med toppingen ved servering.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer