Jennifer Lawrence

Fikk beskjed om å slanke seg eller få sparken

- I Hollywood er jeg overvektig. Jeg anses som en feit skuespiller.

JENNIFER LAWRENCE: Den anerkjente skuespilleren åpner opp om sjokkerende hendelser i underholdningsbransjen. Foto: NTB
JENNIFER LAWRENCE: Den anerkjente skuespilleren åpner opp om sjokkerende hendelser i underholdningsbransjen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jennifer Lawrence (30) er ikke bare blant de mest talentfulle skuespillerne der ute, hun er også hysterisk morsom. Ta deg en runde på YouTube og søk «Jennifer Lawrence funniest moments», så lover jeg deg at du får deg en god latter.

Det er sjelden skuespilleren holder igjen på de gode historiene, som ofte har et flaut utfall - for henne. Men Lawrence forteller det hele med et smil og en smittende latter, så du kan ikke gjøre annet enn å le med henne.

Men det er ikke alle historier skuespilleren har fortalt som man ler av. Nylig dukket det opp en eldre video på Instagram-en vår som fikk oss til å sperre opp øynene. Her forteller nemlig Lawrence at hun på et tidspunkt fikk beskjed om å slanke seg eller få sparken.

SJOKKERENDE OPPLEVELSE: På et tidspunkt i karrieren fikk Jennifer Lawrence beskjed om å bruke nakenbilder av seg selv som diett-inspirasjon. Foto: NTB
SJOKKERENDE OPPLEVELSE: På et tidspunkt i karrieren fikk Jennifer Lawrence beskjed om å bruke nakenbilder av seg selv som diett-inspirasjon. Foto: NTB Vis mer

I 2017 holdt hun nemlig en tale under motemagasinet ELLEs årlige «Women In Hollywood»-prisutdeling. Her forteller hun at hun en gang måtte stille seg på rekke og rad sammen med fem andre kvinner, som i hennes ord, var «mye slankere enn henne».

- Vi sto der side om side og det var bare våre private deler som var tildekket. Etter den nedverdigende og ydmykende oppstillingen, sa den kvinnelige produsenten til meg at jeg burde bruke nakenbildene som diett-inspirasjon.

Hun fortsetter å fortelle at en jente som hadde vært der før hadde akkurat hadde fått sparken fordi hun ikke klarte å slanke seg fort nok.

- I Hollywood er jeg overvektig

I dag kjenner vi Jennifer Lawrence som en av verdens mest kjente kvinnelige skuespillere, men hun begynte faktisk en modellkarriere allerede som 13-åring.

På et tidspunkt booket hun faktisk en jobb som en Abercrombie & Fitch-modell, men resultatet ble nok ikke helt som tenkt. Det forteller hun i sofaen hos Graham Norton.

- Tanken bak konseptet var at de ønsket seg «ekte mennesker». De kastet en fotball til oss og ba oss spille. De andre modellene spilte fotball på en pen måte, men ikke jeg, forteller Lawrence og ler.

Se klippet fra 3:03

Da manageren til skuespilleren spurte om hvorfor bildene av Lawrence aldri kom ut, svarte merket ved å sende over bildene som ble tatt.

Lawrence forteller at hun var helt rød i ansiktet og fremsto som en typisk amerikansk fotballspiller som gjorde seg klar til kamp.

- På et tidspunkt sa en av de andre modellene: «Få henne unna meg», ler Lawrence mens hele talkshow-publikumet også bryter ut i latter.

Siden den gang har Lawrence blant annet vært å se i filmsuksessen «The Hunger Games». Også her var det snakk om at skuespilleren skulle gå ned i vekt for rollen, men det nektet hun.

OVERVEKTIG I HOLLYWOOD: Til et motemagasin forteller skuespilleren at hun i underholdningsbransjen anses som en feit skuespiller. Foto: NTB
OVERVEKTIG I HOLLYWOOD: Til et motemagasin forteller skuespilleren at hun i underholdningsbransjen anses som en feit skuespiller. Foto: NTB Vis mer

- Jeg kommer aldri til å sulte meg selv for en rolle. Jeg vil ikke at unge jenter skal si: «Å, jeg vil se ut som Katniss (Lawrences karakter i filmen, red.anm), så da må jeg hoppe over middagen. Jeg prøvde å få kroppen min trent og sterk, ikke tynn og underernært», sa skuespilleren til ELLE.

Dette har vært viktig for skuespilleren. For som hun forteller til samme blad:

- I Hollywood er jeg overvektig. Jeg anses som en feit skuespiller. Jennifer Lawrence

Dette er selvfølgelig helt absurd og heldigvis har det endret seg for skuespilleren, men det var en stund hun følte seg fanget i bransjen.

- Jeg lot meg selv bli behandlet på en måte jeg følte jeg måtte for karrieren min sin skyld.

I dag er hun er av verdens største stjerner og har dermed langt mer makt, men dette mener skuespilleren ikke burde ha noe å si.

- Hvert menneske, uansett hvor suksessfull du er, burde bli behandlet med respekt fordi de er et mennesket.

OSCAR-VINNER: Jennifer Lawrence (i midten t.v.) poserer sammen med de andre vinnerne fra 2013. Foto: NTB
OSCAR-VINNER: Jennifer Lawrence (i midten t.v.) poserer sammen med de andre vinnerne fra 2013. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer