Krim

Fikk krimpris for terror-roman

Spenningsforfatteren Tom Kristensen ble onsdag tildelt Riverton-klubbens pris «Den gyldne revolver» for sin bok Dødsriket.

Fikk krimpris for terror-roman
Publisert
Sist oppdatert
Den gyldne revolver deles ut hvert år til forfatteren av beste kriminallitterære verk. Den har vært delt ut siden 1972, og har gått til forfattere som Gunnar Staalesen, Fredrik Skagen, Anne Holt og Unni Lindell.

 • Se liste over alle tidligere vinnere hos Wikipedia

 • Dødsriket er en roman om internasjonal terrorisme, som fikk strålende kritikker da den kom i fjor høst.
  Også KKs anmelder var begeistret for boken, og skrev følgende:
  «Boken er drivende spennende, behandler temaet kulturkollisjon på en rimelig nyansert måte, og fletter sammen det internasjonale med det blåøyde norske på en måte vi kjøper. Tom Kristensen har i fire tidligere bøker skapt seg en solid posisjon som spenningsforfatter med seriøse tema, og denne femte gjør ikke skam på dem, selv om den også har det nødvendige element av røverroman.
  KK mener: Liker du thrillere, bør du unne deg denne.»

  Tom Kristensen er født i 1955 på Tjøme, og er utdannet siviløkonom og ingeniør. Han debuterte som forfatter i 2001 med romanen En kule, og har siden dengang utviklet seg til å bli en av Norges meste leste spenningsforfattere. Dødsriket er hans femte bok. Kristensen er også spaltist i KK på papir.

  Maj Sjöwall, som på 60- og 70-tallet skrev ti romaner om politietterforsker Martin Beck sammen med mannen Per Wahlöö, ble tildelt Rivertonklubbens ærespris for sitt arbeid. Sjöwall & Wahlöö revolusjonerte svensk - og nordisk - krimlitteratur med Beck-bøkene.

  - Det var bøker som ikke bare oppfylte krimsjangerens krav til forbrytelse og oppklaring, men som også var menneskeskildringer i særklasse, sier Dagbladets litteraturredaktør Fredrik Wanderup til dagbladet.no.

  Fikk krimpris for terror-roman
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer