Kultur

Film er best på kino

Dette bør du se i helgen.

Publisert
Sist oppdatert
Tom Cruise er eksplosivt tilbake med actionfilmen Mission Impossible III. Det er tøys og tull fra ende til annen, men slikt elsker vi innimellom. Vi glemmer Tom Cruises elleville eskapader og utsagn, og synker ned i kinostolen i frydefull virkelighetsflukt. Topp underholdning fra start til slutt.Forrige uke snakket vi om Sharon Stones retur til lerretet med Basic Instinct 2. Oppfølgeren har latt vente på seg i 14 år, og den er definitivt ikke verdt å vente på. Sexen er ikke like sprelsk, spenningen er fraværende og glamouren glimrer med sitt fravær. Michael Douglas og Paul Verhoeven, hvor er dere når vi trenger dere som mest?Vi snakker mye om været om dagen, derfor kan du velge The Weather Man, med Nicholas Cage i fin form. The Weather Man er en merkelig film som vakler mellom komedie og dramaet som sjanger, den virker humoristisk i tonen før man lett humrende gripes av alvoret. Cage spiller værmelderen som er på god vei mot stupet, når privatlivet klapper sammen får han store problemer med å takle tilværelsen. En severdig, stillferdig og sympatisk film.Slå et slag for dyrene og gå for elefanten. Slipp Jimmy fri er basert på tegneserien To trøtte typer, Christopher Nielsens framstilling av den skakkjørte tilværelsen til Odd og Geir, to slitne karer som ramler fra rusrunde til rusrunde. De jakter på en narkoman elefant, i likhet med en rekke andre lyssky karakterer. Det er rått og svart og tidvis utrolig burlesk, samtidig som historien engasjerer som pokker. En animasjonsfilm i særklasse, som nå også er valgt ut av Cannes-juryen til årets festival.Romance & Cigarettes har en uslåelig rolleliste og en historie som er like original som den er nydelig. Kjærlighet og skakke karakterer gjør filmen til en fryd. Her synges og danses det over en lav sko, og gjensynet med en gammel favoritt, Christopher Walken, er alltid en glede som knapt kan uttrykkes med ord.Pierce Brosnan er ufyselig sjarmerende i leiemorderkomedien Matador. I en bar i Mexico erobrer han sin hittil eneste venn, og vennskapet skal vise seg å få dramatiske konsekvenser for dem begge. Denne tøysete kriminalkomedien er en sjarmerende, komisk og vennligsinnet film du gjerne kan unne deg. Ta med deg en god venn som ler høyt og la deg rive med av ultramaskuline barte-Brosnan.Istid 2 er et kjærkomment gjensyn med den forhistoriske dyregjengen vi alle falt for noen år tilbake. Manny, Diego og Sid fører an når våre venner flykter fra smeltende is, skumle monstre og kjempebølger. Nylig satte Istid 2 årets første rekord på amerikanske kinoer, og ble den første filmen i 2006 som har spilt inn over 100 millioner dollar. Tegnefilmen troner ikke uventet på kinotoppen også her hjemme.LES MER HER: ALT OM FILM

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer