Helse & Livsstil

Filmene som fikser knuste hjerter

Gjør kjærligheten mer vondt enn godt? Her er 10 filmer som kan lindre smerten.

Filmene som fikser knuste hjerter
Publisert
Sist oppdatert

All The Real Girls (2003)

Småbyens store skjørtejeger forelsker seg brått og dypt i bestevennens lillesøster. Men med sitt frynsete rykte klarer han ikke å overbevise henne om at han er ute etter noe mer enn en kjapp erobring. Derfor funker denne filmen: Sitter du og klandrer deg selv over alt du gjorde galt i forholdet? Slutt med det. For som denne filmen illustrerer, kan forhold gå rett vest selv når du går inn i det med de beste og ærligste intensjoner.
 • Derfor krangler dere
 • The War of The Roses (1989)

  Denne svarte farsen med Michael Douglas and Kathleen Turner prøver med alle midler å avlive myten om den lykkelige skilsmisse. For ekteparet Rose, som for mange andre, er dette en smertefull prosess som bringer fram vonde følelser og får en til å gjøre ting de aldri kunne forutsett i sine lykkeligere dager. Derfor funker denne filmen: Uansett hvor trist og desperat du må føle deg, finnes det andre som har det verre. Du har i det minste ikke stormet eksens middagsselskap og urinert på en tallerken med fisk.
 • Dumpet? Slik overlever du
 • Bryllupssangeren (1998)

  Selv om du har mest lyst til å styre unna romantiske komedier, og heller stenge deg inne med tre splatter-filmer hvor menn kuttes i småbiter av blodtørstige amasoner, kan denne filmen anbefales. Breddfull av 80-tallssjarm fortelles historien om gladgutten Robbie Hart, som arbeider som den perfekte bryllupssanger, helt til han selv blir forlatt av sin forlovede på bryllypsdagen. Defor funker denne filmen: Bryllupssangeren bringer tilbake troen om at selv om absolutt alt ser ut til å gå på tverke, vil det ordne seg til slutt.
 • De fem venninne du ikke klarer deg uten
 • Chasing Amy (1997)

  Hva skjer når en mann faller for en kvinnne som ser ut til å foretrekke andre kvinner? Kan kvinner og menn ha et nært forhold uten at det oppstår seksuelle følelser? Og hva skjer når du må dele bestevennen din med et annet menneske? Veldig mye, i hvertfall i denne filmen av Kevin Smith. Defor funker denne filmen: Chasing Amy er smart laget, og kan åpne de forgråtte øynene dine for at virkeligheten ikke bare er svart-hvitt, men at menneskelige relasjoner er dypt kompliserte saker. For alle.
 • Ta testen: Er han noe å samle på?
 • High Fidelity (2000)

  Pop-nerden og liste-fantasten Rob Gordon blir dumpet av den suksessrike kjærsten Laura, fordi han ikke har forandret seg det minste siden de ble sammen. Han bestemmer seg for å lage en liste over de verste bruddene han har hatt helt siden sin første forelskelse, og oppsøke jentene en etter en for å få en foklaring på hvorfor han ender opp alene gang på gang. Samtidig prøver han å lege et knust hjerte, drive platebutikk og få Laura tilbake. Derfor funker denne filmen: Fordi den på lunt feelgood-vis forteller historien om at uansett hvordan du føler det, så er det skrevet en god poplåt om det. Eller som Rob Gordon sier det: «Did I listen to pop music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to pop music?»
 • Ikke snakk deg singel
 • Annie Hall (1977)

  Forelskelse og kjærlighetskvaler kan være dramatisk, smertefullt, men også veldig tragikomisk. Kjærlighetens nevrotiske aspekter får til fulle utspille seg i denne Woody Allen-filmen, hvor Alvy ser tilbake på sitt forhold til Annie og hvorfor det gikk galt.Derfor funker denne filmen: Fordi den viser at kjærlighet og maktkamp ofte er to sider av samme, vanskelige sak.
 • Ikke din feil at han ikke forstår deg
 • Closer (2004)

  Dan Woolf og kjæresten Alice Ayres forsøker å velge hverandre. Men å velge en person er å velge bort andre mennesker, andre liv. I forsøkene på å finne ut hva de ønsker vikler de begge seg inn i et mørkt spill av sjalusi, sex og følelsesmessig brutalitet. Derfor funker denne filmen: Hvis du synes det er vanskelig å ha et kjærlighetsforhold til en person, kan du trøste deg med at det er enda mer problematisk å ha et forhold til flere personer av gangen.
 • Ta testen: Hvor står forholdet ditt?
 • Evig solskinn i et plettfritt sinn (2004)

  Innadvendte Joel Barish forelsker seg dypt i Clementine Kruczynski. Men etterhvert som forholdet utvikler seg og kjærligheten blir vanskeligere gjør Clementine gjør et valg som er vanskelig for Joel å fatte: Hun får slettet alle minner om forholdet deres. I desperasjon gjør Joel det samme. Men hvordan kan man slette et menneske som har grepet en sånn?Derfor funker denne filmen: Selv om man har mest lyst til å fjerne alt som minner om personen som dumpet en, er det ikke alltid det smarteste valget.
 • Sex med en eks?
 • Hvit (1994)

  Denne filmen fra Krzysztof Kieslowskis fargetrilogi åpner med en rettsak, hvor den polske immgranten Karol på ydmykende vis får banket inn at hans kone ønsker en skilsmisse. Karols verden raser sammen, og til tross for at han gjennom historien gjenvinner mye av sin tidligere suksess, kommer han aldri over bitterheten han føler for ekskona. Derfor funker denne filmen: Vær sint, lei deg og skuffet, men ikke la bitterheten feste seg.
 • Derfor vil hun skille seg
 • Swingers (1996)

  Swingers er en melankolsk slå-opp-film som handler om Trent, en mann som fortsatt går rundt med et sønderknust hjerte, til tross for at det er et halvt år siden kjæresten forlot ham. Men tiden ser ikke ut til å arbeide for Trent, som ikke greier å gi slipp hverken på eksen eller på kjærlighetssorgen. Derfor funker denne filmen: Å fikse et knust hjerte kan ta tid. Men før eller senere må du, som Trent, slutte å legge igjen tåredryppende meldinger på eksens mobilsvarer.
 • Test deg selv: Er du over eksen?
 • Les også: DinSide: Griselekkert DVD-arkivKilde: Askmen.comFoto: Filmweb og Image SourceLES OGSÅ:
 • Høstens beste filmer
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer