Forelsket

Filmer du bør se i kveld

Hvis de får deg til å gråte, skal du bare være glad til.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Akkurat som det er ulike tårer, er det forskjellige teorier på hvorfor vi gråter. Noen mener gråting får kroppen til å slippe løs endorfiner. Endorfiner er biokjemiske signalstoffer som blant annet lindrer smerte og påvirker viljen til å sove, spise og drikke. De blir også skilt ut i kroppen når man skader seg, trener eller blir forelsket.
  • Tårer etter sex
Det som er fint med disse stoffene, er at de kan fungere som de reneste lykkepiller og smertestillere. Det er mange måter å få til å felle en tåre på. Du kan stikke hele hodet inn i en løk, begi deg ut i lange mesterverk som Romeo og Julie eller krangle med en du er glad i. Men hvorfor ikke gjøre det på en hyggeligere og mer romantisk måte?
  • Her er tidenes beste grinefilmer
  • Tidenes beste filmer

Tidenes mest romantiske filmer

Nå går det mot helg, og hva er bedre enn å pakke seg inn i et mykt pledd med sin kjære, se på noen romantiske filmer og kanskje felle noen tårer sammen? Her er tidenes mest romantiske filmer, ifølge WebMD.Breakfast at Tiffany’s (1961)En ung og sjarmerende kvinne ved navn Holly Golightly lever et naivt playgirl-liv i New York. Hennes største ønske i livet er å gifte seg med en rik mann og leve luksuslivet. I naboleiligheten har det flyttet inn en mannlig forfatter ved navn Paul Varjak. Og dette er bare begynnelsen..When Harry Met Sally (1989)Harry og Sally har vært venner i årevis. Men det vedvarende spørsmålet er: Kan sex ødelegge det perfekte vennskap mellom en mann og en kvinne? Dette er den ultimate romantiske komedie, sider flere anmeldere. Love story (1970)Sørg for å ha masse Kleenex tilgjengelig når du setter deg ned for å se denne filmen. En av de mest romantiske filmene som noensinne er lagd, mener anmelderne. Sluttsitatet i filmen oppsumerer kanskje det hele: ”Hva kan sier om en 25 år gammel jente som dør? At hun var fantastisk og vakker? At hun elsket Mozart, Bach, Beethoven og meg?Harold and Maude (1971)En klassisk kultfilm med et av filmhistoriens mest odde par. Harold er en ung pengelei mann, som er besatt av døden. Maude er en skjønn, livsglad gammel dame som ikke tror vondt om noen. Denne filmen viser at kjærligheten kjenner ingen grenser: Han er 20 og hun er nesten 80 år gammel.
  • Film som forandrer verden
  • Dette er mennene som aldri mister draget
  • Elskovs-bløffene fra Hollywood
The Lake House (2006)Dette er komplisert kjærlighet. Hvordan kan du unngå å miste noen du aldri har møtt? Her møter Kate og Alex hverandre. Gjennom brev begynner en romanse å oppstå. Det er bare et problem: Han lever i 2004, mens hun lever i 2006. Roman Holiday (1953)En ung prinsesse som lei av alt ansvaret hennes posisjon krever, stikker hjemmefra. Hun møter en journalist i Roma og de forelsker seg. Men etter kun kort tid kaller virkeligheten og de må skilles. Men selv om dette forholdet ikke var ”meant to be”, er ikke filmen mindre romantisk av den grunn! Sleepless in Seattle (1993)Sam har akkurat mistet konen sin og flytter fra Chicago til Seattle med sønnen sin. Sønnen mener faren burde få litt orden i livet sitt og skaffe seg en ny kone. Han anbefaler faren å ringe inn til et radioprogram som har mange amerikanske kvinnelige lyttere, deriblant journalisten Annie Reed, som er i New York. Når de omsider møtes på toppen av Empire State Building er det ekte kjærlighet! The Way We Were (1973)Selv om personlighetene deres er vidt forskjellig, i likhet med framtidsutsiktene deres, blir kjærligheten likevel for sterk når de møtes igjen mange år etter de først traff hverandre på college. Doktor Zhivago (1965)Yuri Zhivago mister sine foreldre i ung alder, og flytter inn hos noen familievenner. Han blir forelsket i familiens datter, Tonya, gifter seg etterhvert med henne og de får barn. Han er poet og doktor, og når revolusjonen bryter ut får han etterhvert ansvaret for et større feltsykehus. Etter revolusjonen må han flytte til Ural, hvor han blir tvunget til å leve islolert og slites mellom sin kone og sin store kjærlighet Lara.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer